Blog

 7 tips hoe je pigmentvlekjes zelf kunt behandelen

Veel mensen hebben last van pigmentvlekjes op het gezicht, decolleté of handen. Dit kunnen donker of licht gepigmenteerde vlekjes zijn die de huid een onregelmatige teint geven en haar ouder laten lijken. Ze ontstaan vaan door overmatig zonlicht en worden ook wel ouderdomsvlekjes genoemd, maar het kan ook al op jongere leeftijd voorkomen. Gelukkig kun je hier zelf wat tegen doen om deze vlekjes te voorkomen, in dit blog bericht lees je onze 7 tips.

1.         De belangrijkste tip is om uit de zon te blijven/oppassen met de zon. Uv-straling in zonlicht én daglicht zorgt ervoor dat de aanmaak van pigment in de huid wordt gestimuleerd. Hierdoor kan de huid bruin worden, maar het kan ook leiden tot ongewenste pigmentvlekjes. Het bruin worden van de huid is een teken dat de huid schade oploopt. Deze schade zit in het DNA van de huidcellen. Hoe meer schade de huid oploopt door de zon, hoe groter de kans op pigmentvlekjes.

2.         Draag altijd een hoge zonbescherming, zowel in de zomer als winter. Belangrijk is ook dat wanneer je in de zon bent, je om de 2 uur je huid opnieuw insmeert met zonbescherming. Kies voor een zonbeschermingsproduct met SPF 30 of 50.

3.         Draag een petje/hoedje en een zonnebril of kies een plekje met je gezicht in de schaduw of met je rug naar de zon toen. Hierdoor bescherm je een groot gedeelte van je gezicht en je ogen extra tegen de Uv-stralen.

4.         Gebruik producten die het pigment verminderen of verhelderen. Deze komen ook diep in de huid, verminderen/behandelen bestaand pigment en voorkomen de vorming van nieuw pigment. Het gebruik van producten zorgt ervoor dat je dagelijks je huid verbetert, de cellen geactiveerd worden met actieve werkstoffen en je pigmentvorming tegen gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vitamine C; dit vermindert pigment en werkt ook nog eens anti-aging!

5.         Exfolieer je huid! Door meerdere keren per week je huid te exfoliëren, zal je huid er frisser en egaler uitzien en krijgt het een mooie glow. Daarnaast kunnen je producten beter op de juiste diepte van de huidlagen komen, zodat ze goed hun werk te doen.

6. Heb je een beschadiging aan je huid zoals een wondje of pukkeltje? Stel deze dan zo min mogelijk bloot aan Uv-straling. Op deze plekjes kan namelijk extra de pigmentaanmaak worden gestimuleerd. Hierdoor heb je meer kans op pigmentvlekjes.

7.         Spuit geen parfum en breng geen parfum houdende producten aan (zoals bodylotion) op je huid als je in de zon gaat. De alcohol in deze producten kan ervoor zorgen dat er op die plekken pigmentvlekken ontstaan.

Heb je toch pigmentvlekjes gekregen ondanks het naleven van bovenstaande tips? Kom dan gerust een keer vrijblijvend bij ons langs om de behandelmogelijkheden te bespreken.
Pigmentvlekjes kunnen wij o.a. behandelen met IPL, cryotherapie of door middel van een speciaal voor jouw huid opgesteld protocol voor een thuisbehandeling. Welke behandeling voor jou de juiste is, bespreken we graag met je.

* Woon je niet in de buurt, maar wil je wel ons advies? Je kunt er ook voor kiezen om gratis een online huidadvies op onze website aan te vragen. Je ontvangt dan een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan voor een thuisbehandeling.

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram