Blog

7 tips van Mandy om een mooie stralende huid te krijgen!

Bij ons in de kliniek krijgen we regelmatig van onze cliënten te horen dat ze hun huid er ‘zo dof’ uit vinden zien of dat ze hun huid er weer frisser uit willen laten zien. Wanneer je een doffe huid hebt is het begrijpelijk dat je je hier aan stoort, want wie wil er nu niet een gezonde fris uitziende, stralende huid? Wij in ieder geval wel!
In deze blog vertellen we je meer over de oorzaken van een doffe huid en wat je er tegen kunt doen.

Je hebt zelf behoorlijk veel invloed op je huid en om deze mooier te maken! Er zijn gelukkig meerdere oplossingen. Check ze hieronder om een mooie stralende huid te krijgen!

1.         Zonbescherming: Verdikking van de huid door blootstelling aan UV-straling kun je heel goed aanpakken: ga nooit onder zonnebank (dit is echt een no-go voor een mooie gezonde huid!), bescherm je huid tegen overmatige uv-straling door dagelijks een zonbescherming met SPF 30 of 50 te gebruiken, draag een petje/hoed en zonnebril als je langer buiten bent en vermijdt bij voorkeur de zon tussen 11:00-16:00 uur (dit geldt vooral in het voorjaar en de zomer).

2.         Gebruik van actieve ingrediënten: Er zijn verschillende ingrediënten die een positieve invloed hebben op de huid. Deze actieve werkstoffen kunnen in verschillende sterktes worden toegepast. Het kan zitten in huidproducten voor thuis zitten of tijdens een behandeling in de kliniek worden toegepast. Hierbij kun je denken aan glycolzuur, salicylzuur, melkzuur of andere zuren. Deze zuren zijn exfolianten. Een exfoliant zorgt ervoor dat de oppervlakkige dode huidcellen, die zich aan de buitenkant van de huid ophopen, worden verwijderd. Een exfoliant versnelt de huidvernieuwing en zorgt ervoor dat de huid minder verdikt is. Hierdoor gaat de huid er frisser en stralender uitzien.

Salicylzuur heeft als specifieke eigenschap dat het vetoplosbaar is en de ontstekingsreactie remt en is daarom vooral geschikt voor mensen die een vette of acnegevoelige huid hebben.
Glycolzuur dringt dieper in de huid, trekt vocht aan, werkt goed bij zonschade, ontstekingen en roodheid. Dit is vooral geschikt voor mensen met een verouderde of droge, niet-gevoelige huid. Melkzuur zorgt voor de aanmaak van hyaluronzuur (houdt het vochtgehalte op peil en trekt vocht aan), beschermt de pH-waarde van de huid en pakt pigment aan.

In lage concentraties kunnen de ingrediënten in producten voor thuisgebruik zitten en in hogere concentraties worden ze ingezet als chemische peeling.

Producten van ZO Skin Health die een van bovenstaande zuren bevatten zijn: Exfoliation Accelerator, Enzymatic Peel, Oil Control Pads en Complexion Renewal Pads en 10% Vitamin C Serum.
Vitamine C is een antioxidant (helpt goed tegen vrije radicalen), het ondersteunt de collageenvorming en de immuunfunctie. Het 10% Vitamin C Serum van ZO Skin health bevat krachtige antioxidanten, laat de huid stralen, geeft een mooie structuur, verheldert pigment en werkt anti-aging.

“Antioxidanten zorgen er namelijk voor dat de vrije radicalen minder kans krijgen om schade aan te richten in de huid.”

3.         Voeding: Naast actieve ingrediënten kan ook voeding een belangrijke rol spelen voor een stralende huid. De volgende voedingsmiddelen kun je het beste beperken of vermijden, omdat ze een negatief effect hebben op het collageen en de algehele gezondheid van de huid en een ontsteking verhogende werking hebben. Dit betreft: suikers en koolhydraten, jukfood en fastfood, (dierlijke) zuivelproducten, koffie en zwarte thee, tussendoortjes, pinda(kaas), verzadigde vetten, (varkens)vlees en alcohol.

Wat juist wel goed is voor de huid, is: voldoende (gefilterd) water en kruidenthee, veel groenten (400-500 gram, het liefste bij elke maaltijd iets van groenten eten), eiwitten, goede vetten en omega 3. Kies ook voor voeding rijk aan antioxidanten, zoals o.a.: bosvruchten, rauwe vijgen, granaatappels, mango, avocado, spinazie, broccoli, ongebrande en onbewerkte noten (bijv. walnoten, amandelen, hazelnoten en pecannoten), pitten en zaden (bijv. sesamzaad en kruiden zoals basilicum, munt en tijm). Antioxidanten zorgen er namelijk voor dat de vrije radicalen minder kans krijgen om schade aan te richten in de huid. Antioxidanten zijn van nature al aanwezig al in de huid, maar dit neemt af naarmate we ouder worden. Door dit aan te vullen met voeding kan een positieve bijdrage leveren.

4.         Supplementen: Je kunt supplementen inzetten om je huid van binnenuit mooier te maken. Kies voor supplementen die MSM, Vitamine A, C en E, zink en selenium bevatten. Dit zit o.a. in Super Greens + en Control + van ScKIN Nutrition.

5.         Stoppen met roken: Door te stoppen met roken verkrijg je vele gezondheidsvoordelen, zoals meer energie, makkelijker ademhalen, de bloeddruk normaliseert en het smaak- en reukvermogen verbetert. Het verbetert ook de doorbloeding, waardoor zuurstof makkelijker vervoerd kan worden. Je huid gaat er beter uitzien, want doordat de doorbloeding toeneemt, raak je de grauwe kleur kwijt en krijgt je huid weer een gezonde kleur.

6.         Doorbloeding stimuleren: Je kunt ook door middel van (bindweefsel)massage, met de NUFace Trinity Pro en NUFace Fix de doorbloeding stimuleren. Hierdoor stimuleer je de afvoer van afvalstoffen en de toevoer en opname van zuurstof en voedingsstoffen. Tevens maakt het je huid steviger, omdat de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt je huid gladder, mooier, de huidstructuur en algehele huidconditie verbetert en rimpels en (fijne) lijntjes verminderen. Het masseren (van het lichaam) werkt ontspannend, vermindert stress en verhoogt ook nog eens je weerstand.

7.         Ontspanning: stress is slecht voor je lichaam en zorgt ervoor dat er vrije radicalen worden aangemaakt. Zorg er daarom voor je voldoende en dagelijks ontspant. Ga ook op tijd naar bed, zodat je voldoende slaapuren maakt. Volwassenen hebben gemiddeld tussen de 7 en 9 uur slaap nodig. Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich en het is ook nog eens goed voor je huid, geheugen, concentratie en het vermindert stress en het risico op hartziekten.
Sommige mensen ontspannen goed door een boek te lezen en andere mensen vinden sporten erg fijn. Sporten stimuleert de doorbloeding, zet ontgiftingsprocessen in gang, waardoor je lichaam kan herstellen en het draagt bij voor een goede nachtrust.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er verschillende oplossingen voor het krijgen van een mooie gezonde huid. Sommige stappen kun je thuis zelf doen en met andere helpen wij je graag.

Bij ons in de kliniek kun je terecht voor verschillende behandelingen die je huid weer die mooie gezonde glow geven. Dan kun je denken aan chemische peelings, endermologie behandelingen, bindweefselmassage of een combinatie van behandelingen. Wat voor jouw huid de beste optie is, bespreken we graag met je tijdens een vrijblijvend intakegesprek. Zien we jou snel in onze kliniek of ga je liever eerst thuis aan de slag?

Liefs,

Mandy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram