Blog

9 tips om gemakkelijk jouw weerstand te verhogen!

Veel mensen denken dat het een goed teken is om nooit ziek te zijn. Maar wist je dat het juist goed is om 1 keer per jaar een keer (1 a 2 dagen) koorts te hebben? De koorts zorgt er namelijk voor dat de schadelijke virussen en bacteriën in je lichaam worden gedood. Wel is het belangrijk om je weerstand hoog te houden zodat je deze koorts (of griep) weer snel te boven bent en niet te lang ziek blijft..

Gelukkig kun je zelf veel invloed hebben op je eigen gezondheid. In deze blog lees je 9 tips wat je kunt doen om je weerstand te versterken.

1. Leefstijl en voeding
Hoe je leeft, wat je eet, of je goed en voldoende slaapt en ontspanning hebt en of je regelmatig beweegt zijn allemaal factoren die invloed hebben op je gezondheid en weerstand.

2. Voeding versus vulling
Veel mensen eten voeding die wel hun maag vult, maar niet het lichaam voedt. We willen juist ons lichaam voeden, zodat ons lichaam de benodigde vitaminen en mineralen kan binnenkrijgen. Zorg dat je dagelijks gevarieerd eet met minimaal 500 gram groenten, 2 – 3 keer per dag eiwitten (1 gram per kilo lichaamsgewicht), gezonde vetten en voldoende water drinkt (ongeveer 1,5 a 2 liter per dag). Probeer ook geen of zo min mogelijk suikers te eten. Een keer iets slechts eten doen we allemaal weleens, maar probeer hier een goede balans in te houden.

3. Voldoende ontspanning en slaap
Slaap en ontspanning zijn erg belangrijk voor je gezondheid. Gemiddeld heeft een volwassene tussen de 7 a 9 uur slaap per nacht nodig. Het is o.a. belangrijk voor het herstel van de hersenen en het lichaam, het bevordert een gezond gewicht, zorgt voor een betere concentratie en productiviteit, balanceert je hormoonhuishouding en beïnvloedt je emoties en laat je huid stralen.

4. Voldoende beweging
Beweeg meerdere keren per week minimaal 30 minuten waarbij je je hartslag verhoogt. Zit je veel voor je werk? Probeer dan elk half uur even kort te bewegen. Beweging zorgt ervoor dat je hart- en bloedvaten gezond blijven en je een goede fysieke conditie krijgt en behoudt.

5. Infrarood sauna en koud douchen
Door af te wisselen met warmte en kou boost je je immuunsysteem en houdt je jouw huid sterk en elastisch.

6.  Yoga of mindfulness
Yoga heeft verschillende gezondheidsvoordelen namelijk: het verminderen van stress en angstgevoelens, verbeteren van de hartgezondheid en de levenskwaliteit, slaapkwaliteit, flexibiliteit en balans en helpt de ademhaling te verbeteren.

7. Ga de natuur in (strand, bos, natuurgebied)
Tijd doorbrengen in de natuur heeft meerdere gezondheidsvoordelen. De natuur zorgt voor ontspanning, vermindert stress, maakt je creatief, helpt tegen futloosheid en om je hoofd leeg te maken en de schone lucht geeft energie. Het is heel fijn om regelmatig een wandeling te maken.

8. Ondersteunende supplementen
Uit voeding krijg je niet altijd genoeg vitamines en mineralen binnen. Deze kun je aanvullen met ondersteunende supplementen. Hierbij kun je denken aan Omega 3, vitamine C en vitamine D en kruiden zoals gember en kurkuma. Deze hebben ook een positieve werking op je gezondheid en immuunsysteem.

9. Goede hygiëne
Was regelmatig je handen, in ieder geval na toiletbezoek en houdt je nagels kort om zo min mogelijk schadelijke bacteriën en virussen bij je te dragen.

De meeste van deze tips zullen je waarschijnlijk wel bekend zijn en andere zullen misschien vragen oproepen. Bij ons in de kliniek helpen wij je graag verder om je weerstand te verhogen en adviseren we je graag welke supplementen voor jou een goede aanvulling zouden zijn.

Hopelijk tot snel!

Liefs,
Mandy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram