Blog

Cosmetische huidverbetering bij tekenen van veroudering

Bij Clinic of Skin richten wij ons op hoogwaardige huidverbetering met als doel jouw mooiste huid te verkrijgen en behouden. Wij hebben al veel cliënten mogen helpen om een mooie, stralende en jonger ogende huid te bereiken. Iedereen die zijn of haar huid wilt verbeteren is welkom om bij ons langs te komen voor een intake, zodat we kunnen kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Tijdens een intake (ook wel ons ‘cosmetische spreekuur’) bespreken we jouw wensen, bekijken we de huid en stellen we een behandelplan op. Daarnaast kunnen wij huidanalyse foto’s maken met de Visia om de beginsituatie van jouw huid vast te leggen en later de voortgang bij te houden. Hiermee kunnen wij dieper in de huid kijken. De Visia kan de huid beoordelen op rimpels en fijne lijntjes, rode plekjes/vaatjes, (grove) poriën, (grove) huidstructuur, diepere gelegen zonschade (uv-vlekken), pigmentvlekjes en de aanwezigheid van de acnebacterie.

Deze foto’s vindt niet iedereen altijd even leuk van zichzelf en het kan soms confronterend zijn, maar het is een heel goed middel om het effect van behandelingen vast te leggen.
Ons doel is om jouw huid weer gezond te krijgen. Naast de Visia hebben we een huidscan waarmee we dieper in de huid kunnen kijken om te zien hoe het met de collageenaanmaak en de huidbarrière ervoor staat. Wij adviseren dan soms ook om suppletie in te zetten, om ook extra van binnenuit de huid mooier en gezonder te maken. Bij veel huidproblemen is een ongezonde huid/een huid die uit balans is de oorzaak. Een gezonde huid heeft een zachte structuur, is gehydrateerd, strak, egaal van huidtoon, heeft fijne poriën, is stevig, stralend, tolerant en vrij van actieve ziektes (zoals acne of rosacea). Wanneer je huid dof, gevoelig, ruw, droog of juist vet/glimmend is, er pigmentvlekjes of vaatjes zichtbaar zijn of er verslapping ontstaat, zijn dat tekenen dat er iets bij jouw huid niet helemaal goed gaat. De huid is uit balans en wij willen het weer gezond en in balans krijgen. Omgevingsfactoren en leefstijl (voeding, gedrag en productgebruik), maar ook de leeftijd kan hier een rol bij spelen.
Deze kenmerken van huidveroudering zijn o.a. rimpels, pigmentvlekjes en verslapping en dit kunnen wij dit goed verbeteren.
Een veelgehoorde vraag is dan ook of wij iets tegen huidveroudering kunnen doen, en dan met name tegen storende rimpels. Sommige cliënten denken hierbij gelijk aan injectables (zoals botox, fillers of skinboosters). Er zijn echter meerdere behandelopties om deze kenmerken van huidveroudering te behandelen. Injectables is een behandelmethode voor artsen, maar wij geloven dat je zonder deze optie al een hele mooie jonger ogende huid kunt krijgen.

Ook zonder botox of fillers kun je er weer jonger uitzien als de huid weer een stralende en egale huidtoon heeft, zonder pigmentvlekjes.

Wat wij namelijk vaak zien is dat cliënten naast rimpels ook pigmentvlekjes hebben, maar waarbij de focus voor de cliënt soms ligt bij alleen de rimpels en fijne lijntjes. Dit klinkt misschien heel logisch, maar uit ervaring weten wij dat als je soms alleen al het pigment behandelt dit meer een huidverjongend effect geeft. Wanneer je namelijk alleen rimpels behandelt en de pigmentvlekjes aanwezig blijven, dan zal de huid er alsnog onrustig en verouderd uit zien. Echter, als je de pigmentvlekjes behandelt, wordt de  huid egaler, oogt het rustiger en ziet het er aanzienlijk beter uit, ondanks dat er wel nog rimpeltjes aanwezig zijn. Rimpels kun je vaak niet helemaal wegkrijgen, terwijl dit bij pigment vaak wel het geval is.
Het beste resultaat bereik je als je beide tekenen van huidveroudering aanpakt, maar dit is dus niet eens altijd nodig. Veel cliënten zijn al zo blij als de pigmentproblemen weg zijn of als rimpels minder diep zijn (door producten van ZO Skin Health of behandelingen, zoals chemische peelings, fractionele laser of microneedling met de SkinPen), dat zij botox of fillers niet eens meer nodig vinden!

Wil jij ook jouw huid weer mooi en stralend krijgen? Kom dan eens bij ons langs in de kliniek! Wij denken graag met je mee hoe we samen jouw huid weer gezond en in de beste conditie kunnen krijgen.

Lieve groet,

Mandy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram