Blog

Vitamine C, is het wel of niet belangrijk?

Je leest nu in de media veel over Vitamine C, werkt het nu wel of niet en wat doet het precies? Waar kun je vitamine C voor inzetten en wat doet het voor je huid? Na het lezen van deze blog weet je het! 

Natuurlijk ken je Vitamine C uit veel fruitsoorten zoals citrusfruit, aardbeien en groenten als paprika.
Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd en functioneert als antioxidant in het lichaam. Deze term heb je vast wel eens gehoord, maar wat is het nu precies? Een antioxidant is in staat om vrije radicalen te neutraliseren en hierdoor onschadelijk te makenHet werkt hierdoor ontsteking verlagend. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan onze cellen en weefsels. 

Vrije radicalen maakt iedereen aan en komen vrij bij allerlei processen in ons lichaam. De productie ervan kan extra verhoogd worden door oorzaken van buitenaf zoals zonlicht, uitlaatgassen, verontreinigde lucht maar ook stress, roken, alcohol en ongezonde voeding spelen een grote rol. Een vrije radicaal gaat zich binden aan een gezonde cel, waardoor uiteindelijk de gezonde cellen niet meer hun werk goed kunnen doen en er schade gaat ontstaan. Dit wordt ook wel oxidatieve stress genoemd. Oxidatieve stress kan zorgen voor snellere huidveroudering zoals een minder elastische huid, doffe teint, pigmentvorming en fijne lijntjes/rimpels. Op lange termijn kan deze oxidatieve stress ook zorgen voor ziektes zoals kanker, hart- en vaatziekten en ontstekingen. Het is dus super belangrijk om het aantal vrije radicalen zoveel mogelijk te beperken en te verminderen. Dit kun je verminderen door gezonde voeding te nemen, maar let op, er is ook meer voor nodig.  

Tegen huidveroudering is het allereerst belangrijk dat er direct vitamine C bij de huid terecht komt. Dit kan met het 10% Vitamin C Serum van ZO Skin Health. Dit product zit boordevol antioxidanten om dagelijks te gebruiken. Het is een serum met pure vitamine C wat direct geactiveerd wordt zodra het in contact komt met de huid. Het zorgt ervoor dat de gevolgen van oxidatieve stress worden verminderd. Dit houdt in dat:

  • Oude huid schilfert sneller af en de teint wordt hierdoor egaler
  • Pigmentverkleuringen worden verminderd
  • De huidstructuur wordt verfijnd
  • Het zorgt preventief voor het minder snel ontstaan van nieuwe pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels

Vitamine C in hoge dosering en dus boordevol antioxidanten kunnen we voor het lichaam toepassen met de Vitamine C poeder van ScKIN Nutrition. Momenteel hebben we helaas wereldwijd te maken met de Corona crisis en is het belangrijk om je gezondheid goed op pijl te houden. Het immuunsysteem in ons lichaam zorgt voor de weerstand tegen indringers van buitenaf. Onze weerstand verdedigt het lichaam tegen lichaamsvreemde stoffen zoals virussen, schimmels, bacteriën, gifstoffen en parasieten. Zoals je hierboven al kon lezen zijn antioxidanten altijd belangrijk, maar in deze tijd van de Corona crisis al helemaal.  

Vitamine C in een hoge dosering werkt sterk immuun verhogend. Je kunt dit al preventief gebruiken om te zorgen dat jouw weerstand verhoogtWanneer je verkouden bent, niet fit of ziek kun je dit in een hogere dosering inzetten om zo je afweer te verbeteren. 
Daarnaast blijft voor een goedwerkend immuunsysteem natuurlijk superbelangrijk om goed te bewegen, je rust te pakken en gezonde voeding te eten.  

Heb je vragen over het Vitamin C serum voor de huid of het ScKIN Vitamine C+ voedingssupplement voor het lichaam? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram