Blog

Waarom Vitamine C onmisbaar is

Het is natuurlijk bij veel mensen al bekend dat vitamine C een hele hoop voordelen heeft voor de gezondheid en dat deze vitamine betrokken is bij heel veel processen in het lichaam. Maar wist je dat vitamine C ook onmisbaar is voor jouw huid?! Ben je benieuwd waarom? Lees dan gauw verder.

Dit betekent Vitamine C voor de huid:

Het beschermt de huid tegen oxidatieve stress wat ontstaat door vrije radicalen. Vrije radicalen kun je onder andere vinden in de lucht buiten. Deze agressieve stoffen kunnen schade brengen aan de huid zoals huidveroudering- en verslapping.

Vitamine C ondersteunt de collageenproductie in de huid. Hierdoor krijgt jouw huid meer stevigheid en elasticiteit wat na verloop van tijd weer zorgt voor minder fijne lijntjes, rimpels en verslapping van de huid.

Het beschermt de huid tegen Uv-straling. Vitamine C heeft een groot herstellend vermogen voor de huid. Zo voorkom je dat jouw huid schade oploopt door de zon en herstelt het de huid wanneer deze toch wat is beschadigd door de zon.

Het egaliseert de huidteint. Vitamine C werkt verhelderend en pakt pigmentvlekken en/of verkleuring aan! Hierdoor ziet jouw huid er direct stralender en egaler uit en is daarnaast ook nog beter gehydrateerd.

Zoals je kunt lezen heeft vitamine C heel veel voordelen voor de huid en is het voor iedere huid geschikt. Het is daarom erg belangrijk om je Vitamine C goed op pijl te houden. Zo blijven alle bovenstaande voordelen behouden en ziet jouw huid er prachtig uit!

Wist je dat het moment waarop je het Vitamine C supplement inneemt, ook nog verschil kan maken voor de werking in het lichaam?

In de ochtend:
Start de dag met Vitamine C en je geeft direct een kickstart aan jouw dag! Dit zorgt voor een hoop energie, een perfecte start van de dag.

Bij een maaltijd:
Vitamine C zorgt voor een betere absorptie van voeding en voedingsstoffen. Zo kun je alles uit jouw voeding halen! Daarnaast geeft Vitamine C tijdens voeding ook nog een antioxidanten bescherming en deze beschermen weer tegen oxidatieve stress.

Voor het slapengaan:
Gebruik je Vitamine C, dan zorgt het voor herstel van de huid. Tijdens je slaap werkt je lichaam hard aan celherstel en Vitamine C kan dit proces goed ondersteunen.

Ik snap dat je inmiddels lyrisch bent geworden over Vitamine C, hoe kan het ook anders! Zou je hier toch nog meer over willen weten? Neem dan contact met ons op.

Het aankopen van Vitamine C kan uiteraard via de webshop of bij ons in de kliniek.

Liefs,

Lorraine

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram