Blog

Wendy’s Skincare Routine

Vandaag mag ik 40 (!) kaarsjes uitblazen!!

Als mensen horen dat ik 40 jaar word, krijg ik meestal reacties dat ze me dat niet geven en dat ik er jonger uitzie. Natuurlijk is dat als vrouw altijd leuk om te horen en een mooi compliment! Maar zeker in mijn geval, mijn huid is toch het visitekaartje voor mijn prachtige kliniek. Het is ook precies waar Clinic of Skin voor staat: hoogwaardige huidverbetering, een mooie stralende huid voor elke leeftijd, mooier oud worden en dat zonder prikken of spuiten.

Ik krijg wel eens de opmerking: nou je ligt vast iedere week zelf op de behandelstoel. Nou haha was dat maar waar. Ik moet juist zeggen dat ik er zeker op dit moment erg weinig op lig. Met een druk gezin en de kliniek waar altijd veel te doen is, komt het er maar heel zelden van dat ik mezelf de tijd en rust gun om een behandeling te ondergaan. Natuurlijk is mijn huid niet altijd perfect en zeker in de periode van de afgelopen 2 jaar die voor mij privé erg intens waren, zie ik dat mijn huid het soms ook zwaar heeft. Ik heb dan toch ook wel eens een pukkel en ik zie dat de huid rondom mijn ogen meer tekent en meer lijntjes krijgt. Maar gelukkig kan ik dit zelf weer onder controle krijgen door het gebruik van bepaalde producten en is het ook een goed plan om toch weer eens vaker een behandeling in te plannen😊.

Wie jarig is trakteert…

Om mijn verjaardag te vieren hebben we de komende week super leuke acties in de kliniek, zie hiervoor de actiepagina en houd Instagram in de gaten. In deze blog deel ik je mijn skincare routine en andere tips!!
Mijn skincare routine bestaat eigenlijk uit 2 delen, de producten waarmee ik mijn huid zelf 2x daags behandel en de voeding waarmee ik mijn huid van binnenuit voedt. Mijn voedingsroutine lees je in  een aparte blog en hieronder deel ik je mijn skincare routine.
Voor mijn huidverzorging gebruik ik natuurlijk alleen maar producten uit de kliniek van ZO Skin Health:

Morning routine:

 •  Ik reinig mijn huid elke ochtend en avond 2x achter elkaar met de Gentle Cleanser en daarna de Exfoliating Cleanser
 • In de ochtend gebruik ik de Exfoliating Polish of de Dual Action Scrub en daarna de Calming Toner
 • Na het reinigen breng ik altijd als eerste de Intense Eye Crème aan rondom mijn ogen en daarna de Pore Refiner over mijn hele gezicht voor mijn grove poriën
 • Nu na de zomer heb ik nog wat lichte pigmentvlekjes en daarvoor smeer ik de Brightalive en het Vitamin C Serum. Vitamine C werkt daarnaast goed tegen huidveroudering.
 • Om mijn huid dagelijks te beschermen tegen veroudering door de zon en vervuilde lucht buiten, breng ik het AOX Serum aan
 • De beste anti-rimpel crème is zoals wij altijd zeggen, een zonbescherming. Ik breng elke dag, zomer én winter Sunscreen + Primer SPF 30 aan
 • Hierna breng ik mijn dagelijkse make-up aan. Hiervoor gebruik ik de producten van Colorescience zoals de Even Up, Pressed Foundation, Corrector Palette, Eye & Brow Palette, mascara, Morning Glow en de Lipshine met daarin ook een SPF 35.

Evening routine:

 •   In de avond na het reinigen gebruik in een Oil Control Pad tegen het overtollige talg, dit helpt mij tegen puistjes en zorgt ook dat de crèmes dieper kunnen inwerken.
 • Hierna de oogcrème en daarna de Daily Power Defense om eventuele huidschade die ik die dag heb opgelopen (door UV-licht, luchtvervuiling e.d.) te herstellen en het geeft ook de collageenproductie een boost.
 • Mijn tip als je je huid echt mooi wilt houden is het Firming Serum, ik gebruik dit nu 4 jaar en  smeer het elke avond om huidverslapping tegen te gaan. Dit is namelijk het enige product die dit kan doen en zorgt ervoor dat de opperhuid en de lederhuid goed aan elkaar blijven zitten en je dus minder snel verslapping van de huid krijgt.
 • Als laatste breng ik de Wrinkle + Texture Repair aan. Dit is echt een mega product die heel goed werkt tegen rimpels, mijn huidtextuur verbetert en ook mijn huid egaler maakt.
 • Daarnaast gebruik ik 1x per week het Complexion Clearing Masque om mijn huid te zuiveren.

Het lijkt een hele lijst aan producten en dat ziet er misschien uit als veel werk, maar ik breng het aan tussendoor het tandenpoetsen, mijn haar doen e.d. zodat het steeds tussendoor goed kan intrekken.Zonder bovenstaande producten kan ik echt niet en dit werkt heel goed voor mij. Maar dat betekent niet dat dit ook voor jou geldt. Wil je weten wat jouw ideale skincare routine is, vraag het gerust aan mij of mijn team van huidtherapeuten. Wij stellen voor iedereen altijd een speciaal op maat gemaakt huidprotocol op.

Ben jij benieuwd naar mijn voedingstips? Check dan mijn tweede blog ‘‘Wendy’s Voedingstips”

Liefs,

Wendy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram