Café-au-laitvlek

Café-au-laitvlek

Een café-au-laitvlek is, zoals de naam al doet vermoeden, een koffiekleurige pigmentvlek. Het ziet eruit als een ovale, egaal licht- tot donkerbruin gekleurde vlek. Vaak is het één losse vlek, die overal op de huid kan voorkomen en al op kinderleeftijd ontstaat. Ongeveer 10-20% van de mensen heeft een café-au-laitvlek. Op deze pagina leggen we uit wat de café-au-laitvlek is en hoe we de vlek bij Clinic of Skin kunnen behandelen.

Wat is een café-au-laitvlek?

De donkere verkleuring van een café-au-laitvlek komt door een overmatige productie van pigment in de pigmentcellen en een verhoogde hoeveelheid pigment in de bovenste huidcellen. De oorzaak hiervan is onbekend.

Behandeling café-au-laitvlek

Omdat het pigment van een café-au-laitvlek heel diep zit, is het een lastige aandoening om te behandelen. De vlek reageert niet op blekende behandelingen of extra zonbescherming, zoals andere pigmentvlekken dat doen. Behandeling met laser kan ingezet worden om de vlek minder zichtbaar te laten worden. Er zijn echter wel meerdere behandelen met de laser nodig en deze zullen de vlek misschien niet volledig laten verdwijnen. Om de vlek minder zichtbaar te maken, kan er ook camouflagetherapie toegepast worden. De huidtherapeuten kunnen je aanleren om zelf met speciale producten de vlek mooi te camoufleren zodat hij minder opvalt.

Menu
WIJ ZIJN NU OPEN: wij vallen als huidtherapeuten onder de medische contactberoepen.
This is default text for notification bar