Overmatige gezichtsbeharing

Overmatige gezichtsbeharing

Overmatige beharing in het gelaat en de hals komt bij veel vrouwen op verschillende leeftijden voor. Bij jonge meiden wordt het vaak gezien op de bovenlip of bij de bakkebaarden. Zij hebben daarbij vaak heel dik haar en volle wimpers. Ook vrouwen tussen de 20-50 jaar kunnen last hebben van ongewenste haargroei in het gelaat, net als dames van middelbare leeftijd in de menopauze. Er bestaan meerdere vormen van overbeharing. Op deze pagina lichten we de verschillende vormen toe en vertellen we wat wij er bij Clinic of Skin aan kunnen doen.

Wat is overbeharing?

Er is sprake van overbeharing als de beharing van een persoon afwijkend is van het normale beharingspatroon. Overbeharing kan zowel in het gelaat als op het lichaam voorkomen en er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Hypertrichose is toegenomen haargroei op plaatsen waar altijd al haargroei aanwezig was. Hirsutisme is het ontstaan van een mannelijk beharingspatroon bij vrouwen. Meer over overbeharing en deze aandoening vind je op onze algemene pagina over overbeharing.

Oorzaak gezichtsbeharing

Bij veel vrouwen die last hebben van ongewenste haartjes, is de oorzaak onbekend. Het kan erfelijk bepaald zijn, aangezien de aandoening bij bepaalde huidtypes of etnische achtergronden meer voorkomt. Ook kan de overbeharing een hormonale oorzaak hebben, zoals de overgang, een zwangerschap of het gebruik of overstappen van anticonceptiepil of spiraaltje.

Behandeling van gezichtsbeharing

Bij Clinic of Skin kan ongewenste haargroei of overbeharing behandeld worden op verschillende doeltreffende manieren. De keuze van de behandelmethode is afhankelijk van de kleur van de haren. In veel gevallen kunnen we de beharing met de meest effectieve ontharingslaser de LightSheer Diodelaser behandelen. Laserontharing is geschikt voor alle huidtypes en huidskleuren, maar helaas niet voor alle haarkleuren. Witte, blonde, grijze en rossige haren bevatten geen pigment en kunnen niet verwijderd worden door het laserlicht. Bij lichtere haartjes zal er daarom gekozen worden voor elektrische epilatie. De behandelingen kunnen ook gecombineerd worden.

Menu
Update 14-12-2020: Wij vallen onder de medische contactberoepen en blijven daarom geopend.
This is default text for notification bar