Behandelingen

Vetbevriezing

Heb je last van lichaamsvet dat je met sporten of diëten maar niet weg krijgt? Dan is vetbevriezing de oplossing!

Tijdens deze behandeling, ook wel bekend als cryolipolyse, wordt het lichaamsvet bevroren en vervolgens op een natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd.

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een methode om lokaal lichaamsvet te verwijderen door middel van bevriezing. De applicator van het cryolipolyseapparaat wordt op de probleemzone (zoals de lovehandles, buik, rug, bovenarmen, benen of dijen) geplaatst en koelt de vetcellen af tot -9 °C. De bevroren en kapotte vetcellen worden vervolgens op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken en afgevoerd.

De bevroren vetcellen kunnen niet meer terugkeren. Ieder lichaam heeft namelijk een bepaald aantal vetcellen en als deze eenmaal verwijderd zijn, keren deze niet meer terug. Als iemand dikker wordt, komt dat doordat de vetcellen zich als het ware ‘volzuigen’ en uitzetten. Het is dus na cryolipolyse nog wel mogelijk om wat aan te komen (omdat niet álle vetcellen verwijderd worden), maar de lichaamszone die is behandeld, zal geen voorkeurslocatie meer zijn voor vetopslag.

De behandeling met cryolipolyse

Tijdens de afspraak zullen we allereerst jouw wensen met je doornemen en kun je aangeven welke lichaamszone je wilt laten behandelen. Daarna zullen we dit lichaamsdeel op de foto zetten voor jouw persoonlijke dossier. Met deze gegevens kunnen we het resultaat van de behandeling bijhouden.

Tijdens de behandeling kun je een boek lezen, een serie’tje kijken op je telefoon of gewoon een even ontspannen.
Na de behandeling is de behandelde lichaamszone rood en voelt het koud aan. Omdat er geen herstel nodig is, mag je nu weer al jouw dagelijkse handelingen hervatten.

Het resultaat van cryolipolyse

Met cryolipolyse kunnen bepaalde probleemzones worden aangepakt. Cryolipolyse is dus geen methode om af te vallen, maar om het lichaam te ‘shapen’ en om plaatselijke vetophopingen te verminderen. Probleemzones, zoals de welbekende lovehandles, vetrolletjes op de buik of zware bovenarmen, kunnen door middel van cryolipolyse afgeslankt worden.

Na ongeveer een maand begint het resultaat van de behandeling zichtbaar te worden en na drie maanden is het optimale behandelresultaat bereikt. Om het beste behandelresultaat te behalen is het belangrijk om binnen 24-48 uur na de behandeling minimaal een halfuur goed te bewegen, door bijvoorbeeld een stuk te wandelen of te fietsen. Dit stimuleert de natuurlijke afbraak van de vetcellen. Daarnaast is het zeker aan te raden om een gezond dieet aan te houden en voldoende te blijven bewegen om het resultaat te behouden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor sommige mensen zijn meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat en soms voor kleine vetophopingen kan één behandeling al voldoende zijn. Je bepaalt zelf wanneer het gewenste resultaat behaald is.

Je kunt meerdere verschillende lichaamszones laten behandelen in korte tijd, maar wij raden niet aan om dezelfde lichaamszone te snel opnieuw te behandelen, omdat het lichaam even tijd nodig heeft om de vetcellen af te voeren. Wij adviseren om zes weken te wachten met een volgende behandeling van dezelfde zone.

Adviezen voor en na de behandeling

  • Drink op de dag van de behandeling geen alcohol in verband met het belasten van de lever.
  • Drink dagelijks minimaal twee liter water. Zeker op de dag van de behandeling is het belangrijk om genoeg water te drinken. Water heeft een zuiverende werking en dat kan je lichaam goed gebruiken als de vetcellen afgevoerd moeten worden.
  • Zorg ervoor dat je binnen 48 uur na de behandeling minimaal een half uur goed kunt bewegen, zoals een stuk wandelen, fietsen of cardio training. Dit stimuleert de afbraak van vetcellen.
  • Een gezonde leefstijl (gevarieerde voeding en dagelijkse beweging) is belangrijk om je lichaam goed in vorm te houden. Laat daarom bijvoorbeeld suikers in de voeding achterwege om de opslag van vetten te beperken.
  • Een cryolipolysebehandeling is te combineren met andere behandelingen. Je kunt bijvoorbeeld tegelijkertijd een huidverstevigende gezichtsbehandeling met endermologie of coagulatietherapie (voor steelwratjes en ouderdomsvlekken) ondergaan.

De voordelen van cryolipolyse

  • Cryolipolyse werkt heel gericht: bepaalde probleemzones (die je met sporten misschien niet kunt verminderen) worden behandeld, zonder dat andere weefsels beschadigd worden.
  • Bij deze methode van vetvermindering is geen verdoving of medicatie nodig. De eerste 5-10 minuten zul je een koude sensatie ervaren, maar hierna zullen de weefsels verdoofd aanvoelen door de bevriezing en kun je rustig ontspannen.
  • Dankzij cryolipolyse is er geen operatie nodig om vet te verminderen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld liposuctie, hoeft er geen chirurgische ingreep plaats te vinden. Dat maakt deze methode een stuk veiliger en betekent dat er geen kans is op complicaties.
  • Cryolipolyse is snel en vraagt niet om een langdurig herstel. De behandeling duurt in totaal 40-60 minuten en direct hierna kun je jouw dagelijkse bezigheden hervatten en bijvoorbeeld weer gewoon aan het werk gaan.
  • Omdat je 40 minuten stil ligt, is het mogelijk om de cryolipolysebehandeling te combineren met andere behandelingen! Denk bijvoorbeeld eens aan een combinatie met LPG voor het gelaat, een behandeling waarbij de gezichtscontouren verbeterd worden dankzij mechanische dieptemassage, of coagulatietherapie voor bijvoorbeeld steelwratjes en ouderdomsvlekken. Bij het maken van jouw afspraak kun je informeren naar de mogelijkheden van een dubbele afspraak.

Tarieven

Vetbevriezing 1 kop €195 per behandeling
Vetbevriezing 2 koppen €225 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram