Blog

1 jaar Clinic of Skin

Een jaar geleden was het na maanden keihard werken zover; Clinic of Skin werd geboren. Mijn bedrijf werd na 10 jaar compleet overhoop gegooid, veranderd en aangepast, tot daar de huidverbeterende kliniek was waar ik zo hard naar toe had gewerkt. Dit is niet zomaar gegaan en daar is een jaartraject, veel moeilijke beslissingen en keihard werken aan vooraf gegaan.

Als je drastische veranderingen doorvoert, kan je bedrijf niet van de één op de andere dag totaal anders zijn. Daar is tijd voor nodig. Na de lancering van Clinic of Skin, voorheen Huid & Zorg, in september 2019, had ik mezelf een jaar gegeven om alle veranderingen nóg beter en nóg grondiger door te voeren, om zo te kunnen staan waar ik wil staan met mijn nieuwe concept.

Van Huid & Zorg naar Clinic of Skin

Nu zijn we alweer één jaar later en kijk ik terug op een heel bewogen jaar. De eerste periode na de rebranding moest iedereen nog wennen; m’n team moest wennen aan de nieuwe situatie en het vernieuwde concept. Niet iedereen voelde zich hierin gelijk thuis, wat logisch is en ik ook vooraf ingeschat had. Cliënten moesten wennen, bepaalde met name medische behandelingen, werden verder afgebouwd en niet meer uitgevoerd en andere behandelingen werden aan ons aanbod toegevoegd. Zo ontwikkelde ik zelf een aantal mooie Skin programma’s en deze werden in praktijk gebracht.

En net toen alles een beetje rustig werd en we allemaal onze draai in het vernieuwde concept hadden gevonden, gebeurde iets waar de hele wereld van in de ban was…

En net toen alles een beetje rustig werd en we allemaal onze draai in het vernieuwde concept hadden gevonden, gebeurde er iets waar de hele wereld van in de ban was (en is!) en wat als ondernemer erg veel onzekerheden met zich mee brengt. Dat ik door corona de kliniek acht weken moest sluiten viel mij heel erg zwaar. Om je bedrijf te moeten sluiten vanwege iets waar je zelf totaal geen invloed op hebt is heel pittig. Weken leefde ik onzekerheid: wat gaat er gebeuren, hoelang gaat dit duren en wat brengt de toekomst? De kosten gaan gewoon door en de inkomsten waren zeer minimaal. Toen we eindelijk groen licht kregen om weer open te gaan, was ik zó blij en opgelucht, dus we gingen met elkaar volle bak aan de slag. Maar nog steeds blijft wel ergens die onzekerheid. Er wordt gesproken over een tweede golf, dus wat kunnen we nog meer verwachten? Wederom moet ik me overgeven aan de beslissingen van de overheid, want het ligt buiten mijn macht als ondernemer. We moeten afwachten. Maar aan mij en mijn fantastische team ligt het zeker niet. Wij hebben enorm veel zin en energie om de komende jaren keihard aan Clinic of Skin te bouwen en nóg meer mensen de huid te geven waar ze altijd al van droomden.

Ik ben trots!

Ondanks alle tegenslagen kan ik met een positief gevoel terugkijken op het afgelopen jaar. Ik ben ongelofelijk trots op waar ik samen met mijn team één jaar later sta. Het team is erg hecht geworden door deze periode en de kliniek staat echt als een huis. De vernieuwde behandelingen slaan heel goed aan en we hebben zoveel mooie resultaten op het gebied van huidverbetering mogen behalen. Daar word ik gewoon intens blij van, dat is en blijft mijn drijfveer. Het was een zeer bewogen jaar, maar we zijn klaar voor de toekomst. Bij mij als ondernemer blijven de nieuwe ideeën borrelen en er komen hele mooie dingen aan, maar voor nu zeg ik:

Proost op één jaar CLINIC of SKIN!

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram