Blog

10 jaar als ondernemer: Wendy blikt terug

In 2009 begon ik mijn droom als huidtherapeute: een eigen huidkliniek. Na een aantal jaar ervaring te hebben opgedaan in diverse huidtherapie praktijken, vond ik het tijd om het zelf te gaan doen. Ik had een duidelijk doel voor ogen en wist ook goed hoe ik het niet wilde doen.

Het beroep huidtherapie was nog heel onbekend en mijn doel was om het beroep op de kaart te zetten in Westland. Ik heb heel lang enorm hard gewerkt aan het opzetten van mijn droom en dit uit te bouwen tot een grote kliniek. Met de állerbeste behandelingen en de nieuwste en meest toonaangevende apparatuur.

Huid & Zorg werd geboren

Het waren spannende jaren: ik nam personeel aan, deed grote investeringen in apparatuur en verhuisde een aantal keer van bedrijfspand om door te kunnen groeien naar het concept dat ik voor ogen had. 

Hoewel ik privé soms een twijfelkont kan zijn, wist ik zakelijk gezien juist heel duidelijk wat ik wilde en hoe ik dat kon bereiken. De keuzes die ik moest maken, deed ik vooral op gevoel en met gezond verstand. En ik geloof echt dat als je zelf ergens achter staat en er keihard voor werkt, je alles kunt bereiken wat je wilt.

En toen kreeg ik nog een kindje…

In 2018 werd ik mama, het was een bewuste keuze hiermee te wachten totdat de kliniek goed draaide en ook wel even zonder mij kon. Ik vond dit toch enorm lastig; de kliniek was mijn kindje en ik was altijd dag en nacht aan het werk. Dat doe ik ook nu ook wel even met baby, dacht ik.

Het loslaten van de zaak in mijn zwangerschap lukte mij niet, ik was tot bijna 41 weken zwanger nog iedere dag in de kliniek…

Vik werd met 41 weken werd geboren en mijn wereld stond toen even goed op z’n kop. Het loslaten ging toen eigenlijk bijna vanzelf, ik had ook niet echt een andere keuze. Na twee weken ben ik langzaam weer iets gaan oppakken vanuit huis, ik kon het niet laten. En na zes weken begon ik 1 dag in de week te werken, maar doordat ik die dag in de kliniek was kon ik de andere dagen meer van mijn ventje genieten. 

Toen ik volledig aan het werk ging, moest ik enorm wennen. Werkte ik thuis, dan voelde ik me schuldig dat ik te weinig aandacht aan mijn kind gaf, was ik thuis dan kon ik de kliniek niet uit mijn hoofd zetten. Dit heeft wel even geduurd en ik vond het best heftig. 10 jaar lang was de zaak mijn kind en nu moest ik die aandacht geven aan iemand die mijn aandacht veel harder nodig had. Vik is nu anderhalf en ik heb geleerd hier meer balans in te vinden, vooral door mijn grenzen duidelijk af te bakenen. Dan ben ik thuis en dan ben ik aan het werk. Maar het blijft lastig. Ik ben toch ondernemer!

Een nieuw begin

Alsof er niet al genoeg gebeurde in mijn leven, voelde ik dat het na bijna 10 jaar Huid & Zorg tijd was om te veranderen, te verbeteren: van concept, van naam en van uitstraling. Een bedrijf dat op alle vlakken bij mij past, als mens en als ondernemer. Het was een proces van een jaar waar ik naartoe heb gewerkt. Sinds september 2019 staat het als een huis. Wij zijn toonaangevend op gebied van hoogwaardige huidverbetering en daar komt geen injectienaald aan te pas. Een mooie en gezonde huid is voor iedereen haalbaar. En op persoonlijk vlak ben ik nu zo blij en zo trots op waar ik sta, als mama én als ondernemer met mijn team en Clinic of Skin. 

Liefs, 

Wendy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram