Blog

5 Tips hoe je zelf Rosacea kunt behandelen

In onze kliniek zien wij vaak mensen met rosacea. Dit is een huidaandoening wat gekenmerkt wordt door roodheid, pukkeltjes en gevoeligheid. De huidbarrière is niet intact wat zorgt voor irritatie en een gevoelig en droog gevoel. Het fijne is dat je ook zelf wat kunt doen om rosacea aan te pakken. In deze blog vind je 5 tips over hoe je zelf rosacea kunt behandelen.

1. Rem de talgproductie van de huid

Een van de belangrijkste oorzaken van rosacea is dat de talgklieren in de huid overactief en vergroot zijn. Een overmatige talgproductie leidt tot irritatie, roodheid, bultjes en puistjes. De Oil Control Pads en de Rozatrol remmen de overmatige talgproductie. Daarnaast bevatten deze producten ook nog eens antibacteriële werkstoffen om ontstekingen aan te pakken en te voorkomen.

2. Verbeter de huidbarrière van de huid

De huidbarrière of beschermingslaag van de huid is bij rosacea verstoord waardoor bacteriën en allerlei schadelijke stoffen van buitenaf de huid kunnen binnendringen. Hierdoor ontstaat er een ontstekingsreactie in de huid waardoor de huid rood wordt, er puistjes ontstaan en de huid gevoelig wordt. Daarnaast zorgt een beschadigde huidbarrière er ook voor dat vocht uit de huid kan ontsnappen waardoor de huid vochtarm wordt. Met Daily Power Defense kun je deze huidbarrière herstellen.

3. Gebruik dagelijks een zonbescherming met een fysisch filter

Bij rosacea is de huidbarrière verstoord en is er altijd een bepaalde mate aan ontstekingsreactie in de huid. De huid reageert daardoor gevoeliger op zonlicht waardoor zonbescherming extra belangrijk is. Het is wel belangrijk te kiezen voor een zonbescherming met een fysisch filter. Deze vorm van zonbescherming weerkaatst het zonlicht waardoor de huid beschermt is zonder de huid te irriteren. Er zijn namelijk ook zonbeschermingsproducten met een chemisch filter die een huid met rosacea, door zijn verstoorde huidbarrière, kunnen irriteren. Dit komt doordat een chemisch filter zonlicht absorbeert en neutraliseert om de huid te beschermen. Dit proces kan ontstekingsreactie in de huid juist verergeren en daarmee verergert ook de rosacea. De Sunscreen en Primer SPF30 van ZO Skin Health is een zonbescherming met en fysisch filter en dus ideaal voor de rosacea huid. Het fijne van deze zonbescherming is dat deze ook een primer bevat en daardoor de roodheid een klein beetje camoufleert.

4. Gebruik minerale make-up

Mensen met rosacea willen vaak graag de roodheid van de huid camoufleren om de huid er mooier uit te laten zien. Veel make-up producten bevatten chemische ingrediënten, alcohol, talk, minerale oliën en andere toevoegingen. Deze ingrediënten zorgen voor irritatie van de huid waardoor roodheid en onzuiverheden verergeren. Met de producten van Colorescience kun je de huid camoufleren zonder deze te irriteren door de 100% mineralen. Daarnaast zijn alle producten van Colorescience vrij van chemische ingrediënten, alcohol, talk, minerale oliën en andere toevoegingen. De All Calm is het ideale product voor de rosacea huid omdat hiermee de huid wordt gekalmeerd, roodheid wordt gecamoufleerd en op de lange termijn verminderd de roodheid en gevoeligheid van de huid. De All Calm bevat ook nog eens een bescherming met SPF50. Een 3 in 1 product dus! Wist je dat Colorescience ook zonbeschermingsproducten heeft met een fysisch filter. Deze zonbeschermingsproducten zijn ook erg geschikt voor de rosacea huid.

5. Beperk zuivel en suikers/koolhydraten zoveel mogelijk

Voedingsmiddelen die zuivel, suikers en koolhydraten bevatten, wakkeren ontstekingsprocessen in het lichaam en daarmee ook in de huid aan. Dit is aan de huid te zien aan een toename van roodheid, pukkeltjes en gevoeligheid van de huid. In onze volgende blog vind je nog meer voedingstips bij rosacea.

Mocht je meer willen weten, ben je nieuwsgierig geworden naar onze producten of wil je graag op intake komen? Dan ben je uiteraard meer dan welkom bij ons in de kliniek! Maak hier een afspraak.

Misschien tot snel!

Lieve groet,

Monica

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram