Blog

Botox: wat vindt Wendy ervan?

Botox wel of niet? Het is een grote vraag waar menig vrouw over nadenkt. Ook in mijn kliniek krijg ik vaak de vraag of wij het aanbieden, wat ik ervan vind en of ik het iemand zou aanraden.

Of wij botox aanbieden bij Clinic of Skin: nee, wij bieden geen botox-behandelingen aan, ondanks dat ik door diverse artsen ben benaderd voor een samenwerking. Het is voor mij een heel bewuste keuze om het niet aan te bieden. Ik ben namelijk van mening dat je met een goede behandelingen en de beste huidproducten échte huidverbetering kunt realiseren. En dat je er met een gladde, egale stralende huid jonger uit ziet. Een doffe huid met pigmentvlekjes oogt vaak ouder dan een egale huid en wat rimpels.

Ik ben niet pertinent tégen botox, want tegen bepaalde problemen is botox de beste optie. Maar ik denk wel dat er te snel aan de botox wordt begonnen, terwijl er ook op andere manieren aan huidverjonging gewerkt kan worden. Manieren die duurzamer en meer op de lange termijn gericht zijn. En daar is te weinig over bekend. Met botox behandel je dan wel bepaalde rimpels of lijntjes, maar je werkt niet aan de conditie van je huid. Dus na een botox-behandeling is je rimpel weg, maar je huid is nog steeds dof en vlekkerig. Terwijl je er met een egale, frisse en stralende huid veel jonger uit ziet.

Bij ons in de kliniek komen veel dames voor huidverjonging en tijdens de intake geven ze dan ook aan dat ze botox overwegen. Na onze behandelingen en het gebruik van de producten thuis, zeggen de meeste cliënten dat ze geen botox meer overwegen of dit uitstellen. We kunnen zeker werken aan het verminderen van rimpels en lijntjes, maar daarnaast pakken we de hele huid aan. Er is zoveel moois te bereiken met andere behandelmethoden en het is mijn missie om hieraan bekendheid te geven.

Tip: als je tóch botox/fillers overweegt, bedenk dat dat je huid hiervan moet herstellen. Maar als je huid niet gezond is, kan hij minder goed en minder mooi herstellen. Dus zorg eerst dat je huid gezond en mooi is dan zal botox ook mooier resultaat geven!

Heb je nog meer vragen over botox? Stel ze gerust aan mij of aan mijn collega’s in de kliniek.

Liefs,

Wendy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram