Blog

De Retinol Stimulation Peel met Radical Night Repair

De Radical Night Repair (RNR hierna) is geschikt voor de verouderde huid met fijn lijntjes, rimpels en zonbeschadigde huid. Het maakt de huid straks, glad en stevig en herstelt oppervlakkige huidverkleuring. Het kalmeert en verzacht de huid en gaat irritatie tegen. Daarnaast biedt het een krachtige bescherming van antioxidanten en een ontstekingsremmende bescherming om ontstekingen te minimaliseren en toekomstige huidveroudering te voorkomen.

Tevens een van de voordelen van deze crème is dat het kan worden ingezet als anti-aging peeling voor thuis. Hierbij is het wel van belang dat je huid eerst wordt voorbereid middels een op jouw huid aangepast ZO Skin Health behandelprotocol, waarbij je al een retinolproduct gebruikt en het gebruik volledig hebt opgebouwd zodat de huid tolerant is voor retinol. Het wordt afgeraden om deze peeling te doen als je het gebruik van retinol niet volledig hebt opgebouwd en/of nog niet tolerant ervoor bent. Als je wilt kun je deze thuispeeling maandelijks herhalen en dan eventueel de sterkte opbouwen tot je het gewenste resultaat hebt behaald. Je kunt de procedure 2-3x per jaar herhalen.
Een belangrijk ingrediënt van de RNR is namelijk de 1% retinol die als focus in de epidermis werkzaam is. Retinol is een bewezen huidverjongend ingrediënt. Goed om te weten is dat de formulering en aflevertechnieken bepalen waar in de huid de crème/ingrediënten werkzaam is/zijn en hoe efficiënt je product is. De ene crème met retinol is dus zeker de andere niet!

Hoe gebruik je de Radical Night Repair thuispeel?
1.     Begin elke ochtend en avond met het reinigen van de huid voor 1 minuut met een reinigingsgel van ZO Skin Health;
2.     Hierna breng je de Daily Power Defense aan (’s ochtends en ’s avonds);
3.     Breng daarna de Radical Night Repair aan (’s ochtends en ’s avonds);
–        Milde peeling: 5 pompjes (gedurende 3 dagen)  wij adviseren de milde peeling (zeker de eerste keer), want deze is voor veel cliënten al behoorlijk intensief
–        Gemiddelde peeling: 8 pompjes (gedurende 4 dagen)
–        Sterke peeling: 10 pompjes (gedurende 5 dagen)
4.     Breng in de ochtend nog een zonbescherming aan, bij voorkeur Sunscreen + Primer SPF 30 of Broad Spectrum Sunscreen  SPF 50.

Welke huidreactie kun je verwachten?

Tijdens deze intensieve thuispeeling kan je zeker wel huidreacties verwachten. Dit is zelfs gewenst, zo kun je merken dat jouw huid  goed bezig is met vernieuwen. Denk met huidreacties bijvoorbeeld aan: roodheid, droogheid, een trekkerig gevoel, een brandend gevoel en het vervellen van de huid. Uiteraard hangt dit af van de sterkte van de peeling, de duur van de peeling en jouw huidconditie.

Contra-indicaties:

De Radical Night Repair is helaas niet geschikt voor:
–        Als je zwanger bent of borstvoeding geeft;
–        Als je actieve aandoeningen, infecties of wonden op de huid hebt;
–        Als je medicatie gebruikt tegen acne (bijvoorbeeld isotretinoine/roaccutane);
–        Als je een koortslip hebt (anti-viral Rx wordt aanbevolen als je wel eens last hebt van een koortslip; ook kan het supplement L-lysine worden ingezet).

Denk je dat deze peeling een goede behandeling voor jouw huid is of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze kliniek en we helpen je graag verder.

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram