Blog

De Vegan Detox ervaring van Wendy

Sinds enige tijd adviseren wij naast onze behandelingen en producten, ook voedingssupplementen voor een mooie huid. Voedingsadvies en supplementen zijn ook een belangrijk onderdeel van onze Perfect Skin Programma’s. Omdat ik geloof dat een mooie huid ook van binnenuit komt.

Voor huidproblemen of om een mooiere huid te krijgen hebben we een speciale 10-daagse Vegan Detox ontwikkeld, omdat hierdoor alle afval en gifstoffen uit je lichaam en je huid verwijderd worden. Naast dat de detox voor een mooiere huid zorgt, geeft de detox nog veel meer gezondheidsvoordelen, dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Tijdens de kuur is het naast voeding ook belangrijk goed te bewegen of te sporten. En ook is het heel goed om te zweten zodat je alle afvalstoffen goed kwijtraakt.

Doordat alle gifstoffen en afvalstoffen uit je lichaam verwijderd worden…

  • Voel je je fitter en krijg je meer energie
  • Herstelt je hormoonbalans
  • Gaat je vetverbranding omhoog en verlies je kilo’s (buikvet)
  • Kom je van je suikerverslaving af
  • Verbetert de werking van je darmen
  • Wordt hoge bloeddruk of hoog cholesterol verlaagd

Om onze cliënten tijdens deze detox te begeleiden, heb ik de cursus tot Vegan Detox coach gevolgd, maar ik ben van mening dat je vanuit ervaring betere adviezen kunt geven. Daarom heb ik zelf de Vegan Detox gedaan.

Mijn ervaring met de Vegan Detox

De Detox bestaat uit 10 dagen; de eerste 4 dagen ga je dierlijke eiwitten afbouwen en de plantaardige voeding opbouwen. Dit om je lichaam en darmflora te laten wennen aan de grote hoeveelheid plantaardige voeding en het ontgiften beter te laten verlopen.

Dierlijke vetten kunnen toxines bevatten die de stofwisseling verstoren. Deze vermijden we in deze 10-daagse kuur. Magere dierlijke eiwitproducten mogen de eerste 4 dagen wel zoals (biologische) kipfilet en kabeljauw. Bij veel mensen moet het spijsverteringssysteem wennen aan plantaardige vezels uit havermout, fruit, noten en peulvruchten.

De detox bestaat uit 3 maaltijden eten zonder tussendoortjes en de maaltijden moeten binnen 8-10 uur gegeten worden zodat je lichaam minimaal 14 uur de rijd heeft om te ontgiften. Na 3 dagen wordt de plantaardige voeding echt veel, ik had soms echt dat ik het niet op kreeg. Maar het is wel aan te raden om het toch helemaal op te eten omdat de lever maximaal geprikkeld wordt en je dan een snellere en betere ontgifting krijgt. Ik at heel rustig en nam er ook de tijd voor, soms deed ik wel een uur over een maaltijd.

Tijdens de eerste dagen voelde ik me direct lichter en fitter. Ik had ook geen moeite om ‘s morgens vroeg mijn bed uit te gaan om te gaan sporten. Omdat het belangrijk is om na het avondeten minimaal 14 uur niet te eten, wilde ik mijn ontbijt zo laat mogelijk doen omdat ik niet altijd voor 18 uur ‘ s avonds kan eten. Ik had gedacht dat laat ontbijten lastig zou zijn, maar dit beviel eigenlijk goed en had er geen moeite mee.

Na 5 dagen was ik al 1,5 kg aan gewicht
kwijt!”

Het lichtere en fittere gevoel bleef verder de gehele kuur. Na 5 dagen was ik al 1,5 kg aan gewicht kwijt! Tijdens de Vegandagen wanneer de stofwisseling maximaal is voelde mijn spieren wel wat vermoeid, dit is een normale reactie tijdens deze detox en is ook maar tijdelijk. Ik ben toen naar de sauna geweest, dit is ook echt een advies tijdens deze kuur. Ik ben En door de warmte en het goed zweten, raakte ik alle afvalstoffen kwijt en had daarna geen last meer van mijn spieren.

Conclusie over de Vegan Detox

Ik vond de Detox echt super goed te doen en heb helemaal geen honger gehad. Eerder heb ik detoxen gedaan met alleen maar sapjes, tijdens die dagen denk je de hele dag aan eten, maar dat heb ik nu helemaal niet gehad. Omdat het echt grote hoeveelheden eten zijn, had ik eerder het idee “moet ik nu alweer eten?” Ook is het fijn dat je een heel schema krijgt wanneer je wat mag eten. Je kunt hierin zelfs afwisselen, zo at ik ‘s morgens een smooothie of havermout, als lunch een salade of fruit en ‘s avonds heel veel groenten en peulvruchten. Je kunt hier goed in afwisselen zodat het echt niet saai is. Alle gerechten heb ik gefotgrafeerd en kun je terug zien op Instagram onder het hoogtepunt SkinFood.

Ik voel me heel lekker en fit. Mijn huid is al mooi, maar zie dat hij nog meer straalt. Mijn benen en cellulite zijn super glad (dit is voor mij echt wel het allermooiste resultaat). Ik ben 2 kg gewicht kwijt en in omvang van mn buik -2 cm en benen ben ik -1 cm kwijt. Het was echt heel goed te doen en vol te houden en niet moeilijk.

Je moet je maaltijden even goed plannen en voorbereiden, maar ik vind dat je bij gezonde voeding altijd moet voorbereiden. Ik blijf na de kuur 2-3 dagen in de week vegan blijven eten om het resultaat te behouden en ze zeggen dat als je dit blijft doen, de resultaten nog verder zullen verbeteren ook al eet je wel eens een stukje vlees of drink je alcohol!

Liefs,

Wendy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram