Blog

Is de mannenhuid anders dan de vrouwenhuid?

Misschien zou je denken dat er tussen de mannen- en vrouwenhuid geen of weinig verschil zit, maar dit is toch zeker wel het geval! Wat zijn nu precies die verschillen? En hebben mannen andere gezichtsverzorging nodig dan vrouwen?

Is de mannenhuid anders dan de vrouwenhuid? Op deze vraag geven we antwoord in dit artikel. De mannenhuid een stuk dikker en kan zelfs tot 20% dikker zijn dan de vrouwenhuid. De mannenhuid bevat namelijk o.a. meer collageen en elastine. Om deze reden ziet de mannenhuid er vaak voller en steviger uit.

Daarnaast bevat de huid van mannen meer en grotere talgklieren dan bij vrouwen. Talgklieren zorgen voor de aanmaak van talg, een vetachtige substantie. De mannenhuid is hierdoor wat vetter en heeft meer kans op het krijgen van mee-etertjes en puistjes. Doordat de talgklieren meer talg aanmaken, kunnen de poriën groter worden en hierdoor meer zichtbaar zijn. Door vergrote poriën kan de huid wat grover tonen.

Ook voor de mannenhuid is goede verzorging belangrijk

Hoewel de mannenhuid dikker is, is de huid door dagelijks scheren wel vaak sneller schraal en geïrriteerd. Dit kan te maken hebben met een bot scheermes, maar ook met het verkeerde scheerschuim of gel waarmee geschoren wordt. Wanneer er dagelijks irritatie ontstaat door het gebruik van verkeerde producten tijdens het scheren, zal de huid op den duur gevoeliger worden en sneller reactie geven.

Veel collageen zorgt ervoor dat je minder snel rimpels krijgt

Zoals je eerder hierboven hebt kunnen lezen, bevat de mannenhuid een hogere collageen dichtheid dan bij vrouwen. Ook neemt dit collageen in de huid bij mannen minder snel af dan bij vrouwen. Veel collageen zorgt ervoor dat je minder snel rimpels krijgt. Fijn voor de mannen dus! Een feit is wel dat mannen zich over het algemeen minder goed beschermen tegen de zon en alsnog die rimpels krijgen. Belangrijk dus om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen en de huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon!

Tot slot nog het antwoord op de vraag of mannen andere gezichtsverzorging zouden moeten gebruiken dan vrouwen, het antwoord hierop is: nee! Het is belangrijk om producten te gebruiken die zijn afgestemd op de persoonlijke wensen van iemand, de behoefte van de huid en de indicatie. In de winkels zie je wel vaak speciale gezichtsverzorging voor mannen, maar het verschil hiermee is dat bij deze producten een extra mannelijk parfum aan is toegevoegd. En laat te veel parfum in gezichtsverzorging nou net niet altijd even goed zijn voor de huid…

Onze tips voor de mannenhuid

Om de mannenhuid in de basis goed te verzorgen en jou wat ideeën te geven voor een super leuk Vaderdag cadeau, hebben wij wat geschikte en algemene producten voor de mannenhuid op een rijtje gezet:

  1. Gentle Cleanser: dit is een milde maar effectieve reiniging, die de poriën opent en de huid verfrist en hydrateert. Dit product kan voor alle huidtypes gebruikt worden. Daarnaast kan hij ook gebruikt worden als een scheergel, ideaal dus om in huis te hebben! Deze reiniging kan 2 keer dag gebruikt worden tijdens het douchen of bij de wastafel. Hierna voelt het gezicht weer heerlijk fris aan.
  2. Dual Action Scrub: dit is een scrub die zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen, overtollig talg en onzuiverheden. Het zorgt voor het stimuleren van de bloedcirculatie en helpt de structuur van de huid te verbeteren. Na het gebruik hiervan voelt de huid weer super zacht en glad aan! Deze scrub mag 3 keer per week tot dagelijks gebruikt worden. Het kan gebruikt worden tijdens het douchen of bij de wastafel en kan direct worden toegepast na het reinigen van de huid.
  3. Daily Sheer SPF 50: dit is een niet vette, sneldrogende zonnebrandcrème die bescherming biedt tegen UVA, UVB, HEV licht (blauw licht uit mobiele telefoons, tablets, computers, etc.) én infrarood (IR-A). Dit product heeft een matterend effect, zonder een witte waas of kleurtje op de huid achter te laten. Super fijn voor de mannen! Daarnaast is de zonbescherming tot 80 minuten waterproof, ideaal dus als je vriend, man of vader snel zweet, veel in het water of buiten is. Voor de meest optimale bescherming dient deze zonbescherming om de 2 uur te worden aangebracht.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de producten of vragen hebben, kom dan gerust langs of neem contact met ons op! Wij helpen je dan graag verder. Naast bovengenoemde producten, bevat de lijn van ZO Skin Health nog veel meer producten die ook bij de mannenhuid passen en kunnen we een leuk persoonlijk pakket voor je samenstellen!

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram