Blog

Waarom vitamine D het hele jaar door belangrijk is!

Je weet misschien wel dat we vitamine D door de zon zelf aanmaken. En misschien weet je ook wel dat je vitamine D aan kleine kindjes geeft. Maar verder? Waarom heb je eigenlijk (elke dag) vitamine D nodig, wat doet het voor je lichaam en hoeveel heb je hiervan nodig?
Vraag jij je dit ook af? Wendy vertelt het je in deze blog

Positieve effecten van vitamine D:
–       Werkt ontsteking verlagend
–       Zorgt voor afname van symptomen bij depressie
–       Is belangrijk voor mensen die last hebben van een energietekort bij vermoeidheid, futloosheid of een winterdip
–       Ondersteunt het immuunsysteem en zorgt dus voor een goede afweer van je lichaam
–       Is belangrijk voor je spieren
–       Is nodig om calcium uit voeding op te nemen en daarom erg belangrijk voor sterke botten. Calcium is namelijk het belangrijkste mineraal van het lichaam
–       Is ook belangrijk voor een ander mineraal, namelijk fosfor. Dit is naast calcium belangrijk voor botweefsel en het behoud van een sterk en gezond gebit.

Er bestaan 2 soorten vitamine D, namelijk D2 en D3. Deze worden allebei door zonlicht of door voeding in het lichaam aangemaakt. Uit onderzoek komt naar voren dat door het gebruik van vitamine D3 capsules, de concentratie hiervan met ongeveer 85% wordt verhoogd. D3 wordt 200-300% beter opgeslagen en 500% sneller omgezet in een actieve vorm in je lichaam. Vitamine D3 is 10 keer sterker dan vitamine D2. Daarom is het als je vitamine D wilt suppleren, altijd beter om voor de D3 vorm te kiezen.

Hoeveel vitamine D3 heb je per dag nodig?
Orthomoleculaire experts adviseren 1 mcg D3 per kilo lichaamsgewicht. Dat betekend als je 75kg weegt, je 75 mcg D3 per dag nodig hebt.

In de zomermaanden kan je huid door direct zonlicht in een paar minuten veel vitamine D aanmaken. Maar zonbescherming blokkeert deze aanmaak. Alleen in de maanden mei, juni, juli en augustus is de zon sterk genoeg om vitamine D aan te maken. Kun je in deze maanden elke dag even een paar minuten onbeschermd in de zon? Dan zou je in deze maanden geen vitamine D suppletie hoeven te gebruiken. Let wel, ik adviseer je gezicht wel altijd te beschermen met een zonbescherming..
Buiten deze maanden is het belangrijk om vitamine D aan te vullen. Door voeding kun je ook vitamine D binnen krijgen, maar dat betekent dat als je 75 kg weegt, je bijvoorbeeld 300 gram wilde zalm zal moeten eten om aan voldoende vitamine D te komen. Dat red je waarschijnlijk niet.

 

Omdat het niet elke dag haalbaar is om door de zon of je voeding voldoende vitamine D aan te maken, is het suppleren van vitamine D aan te bevelen

 

Tips bij vitamine D suppletie:

–       Vitamine D is een vetoplosbare vitamine, dus in de capsule moet vet aanwezig zijn, bijvoorbeeld olijfolie
–       Je kunt vitamine D het beste innemen na de 1e maaltijd van de dag

Ik neem zelf Vitamin D+ van Sckin, dit is een hoog gedoseerde vorm van vitamine D3. Hij is van hoge kwaliteit vanwege de vetmatrix van de olijfolie.

Voordelen Vitamin D+
–       Positief effect bij acne
–       Kan de symptomen van depressie voorkomen of verlichten
–       Zorgt voor extra energie bij vermoeidheid of winterdip
–       Draagt bij aan het proces van celvernieuwing
–       Ondersteunt het immuunsysteem
–       Belangrijk voor je spieren
–       Draagt bij aan een sterk gebit
–       75 mcg vitamine D3 per softgel
–       Kleine, gladde softgel en daardoor makkelijk in te nemen
–       Je doet 4 maanden met een verpakking

Wil je meer info of de Vitamin D+ eens testen, kom gerust langs in de kliniek!

Liefs,

Wendy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram