Thuisbehandelingen

Melasma (zwangerschapsmasker)

Na je zwangerschap heb je een blijvend zwangerschapsmasker? Of heb je pigmentvlekken of een pigmentmasker door hormonen of pilgebruik? Wil je hier vanaf? Dat kan! Met een thuisbehandeling en onze begeleiding online. Melasma ook wel zwangerschapsmasker genoemd ontstaat vaak na zwangerschap maar dit hoeft zeker niet, kan ook door pilgebruik of hormonen i.c.m. zonlicht. Het is dieper gelegen pigment en vaak wat grillig van vorm en komt vaak onder de ogen op de bovenlip, voorhoofd en wangen voor. Dit dieper gelegen pigment kun je heel mooi egaal krijgen door speciale pigment producten die bestaand pigment afbreken en nieuw pigment wordt voorkomen. Advies en begeleiding voor deze behandeling thuis raden wij ten zeerste aan. Neem gerust contact met ons op voor advies of vraag via onderstaande button het online gratis huidadvies aan. Hierna ontvang je een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan en begeleiding met de behandeling jouw huid.

Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel

Wat is melasma?

Bij melasma, een pigmentaandoening die ook wel zwangerschapsmasker genoemd wordt, ontstaan er op de huid onregelmatige, grillig gevormde bruine vlekken. De kleur van het pigment varieert van lichtbruin of donkerbruin (als het pigment in de opperhuid gelegen is) tot grijsbruin (als het pigment zich dieper bevindt). Melasma komt met name voor op het voorhoofd, de wangen, de slapen, rond de ogen en op de bovenlip. Soms zijn de vlekken ook in de hals en op de armen aanwezig. Het pigment is in de winter vaak minder zichtbaar, maar zodra de zon weer gaat schijnen worden de vlekken weer beter zichtbaar. Melasma ontstaat vooral bij jonge vrouwen tussen de 25-45 jaar.

Oorzaak van melasma

Een melasma of zwangerschapsmasker ontstaat niet alleen bij zwangerschap, al doet de naam dat misschien vermoeden. De precieze oorzaak is nooit aangetoond, maar het is bekend dat er bij een huid met melasma factoren zijn die de aandoening kunnen verergeren. Zwangerschap valt daaronder, net als pilgebruik, kunstmatige of overmatige uv-straling, erfelijkheid, gebruik van bepaalde cosmetica en medicatie. Maar ook als geen van deze factoren op u van toepassing is, kunt u melasma ontwikkelen. Bij melasma is er een verhoogde activiteit van de pigmentcellen in de diepere lagen, wat leidt tot een toename van de productie van pigment in alle bovenste huidlagen. De pigmentatie bij melasma is vlekkerig en niet gelijkmatig, doordat niet alle pigmentcellen hetzelfde of even sterk reageren.

Advies Clinic of Skin bij melasma

Bij een zongebruind kleurtje op de huid voelen veel mensen zich goed, maar voor iemand met melasma is de zon een vijand voor de huid. Het pigment reageert sterk op de zon, waardoor de donkere verkleuring vaak weer zichtbaar(der) of donkerder wordt. Het is voor mensen met deze aandoening dus ontzettend belangrijk dat ze zich goed tegen de zon beschermen. Een goed zonbeschermingsproduct bevat niet alleen een bescherming tegen het welbekende uv-A en uv-B, maar ook tegen straling die nog dieper in de huid doordringt, zoals HEV en IR-A licht. De huidtherapeuten van Clinic of Skin geven je graag persoonlijk advies over hoe je jezelf het beste tegen de zon kunt beschermen en over de juiste zonbeschermingsproducten voor je huid.

Behandeling van melasma

Voor de behandeling van melasma gestart kan worden, vindt er altijd een uitgebreide intake plaats waarbij een huidanalyse wordt gedaan. Tijdens deze analyse wordt onderzocht in welke mate het pigment aanwezig is en in welke huidlagen het zich bevindt. Na dit onderzoek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Voor de behandeling van melasma zullen medische huidverzorgingsproducten geadviseerd worden om de pigmentatie te verminderen en onder controle te houden in de huid. Bij deze behandeling wordt er gewerkt volgens de filosofie van Dr. Obagi. Deze behandeling houdt in dat je vooral thuis aan de slag gaat met de medische producten die je onder begeleiding van de huidtherapeut zal gaan gebruiken. Er wordt een thuisprotocol voor je op maat gemaakt. Deze producten zijn niet met ‘normale’ cosmetica te vergelijken, maar hebben een veel diepere werking. Ze werken op cellulair niveau om het pigment te verminderen, te stabiliseren en onder controle te houden.

Onze producten zijn gespot in:

Volg ons op Instagram