Behandelingen

Acnelittekens laserbehandeling

Acne kan heftige littekens achterlaten. Gelukkig hebben we bij Clinic of Skin behandelingen om de huid weer gladder en egaler te maken.

In onze kliniek kunnen we littekens, zoals acnelittekens, maar ook andere (chirurgische) littekens, behandelen op verschillende manieren. De nieuwste en meest effectieve behandelmethode is een laserbehandeling met de fractionele, non-ablatieve ResurFX laser. Deze laser zorgt voor huidvernieuwing door de productie van nieuw collageen en elastine vezels in de diepere huidlagen te stimuleren. De laser herstelt schade in het bindweefsel, zodat de huid gladder en sterker wordt. De doorbloeding en pigmentatie in de littekens verbeteren en diepe littekens worden oppervlakkiger, waardoor ze minder zichtbaar zullen zijn.

De laserbehandeling van acnelittekens

De laserstraal maakt minuscule, rechte gaatjes in de huid, die tot in de lederhuid reiken. Door gaatjes te maken, worden bindweefselcellen gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken. De huid wordt opgevuld met nieuw en sterker huidweefsel. Het gevoel dat je bij de laserbehandeling ervaart is te omschrijven als warme prikjes. De laser heeft een gekoelde kop, zodat de huid direct wordt gekoeld en de behandeling draagbaar blijft. Door de warmte die de laser afgeeft, worden de huid en bloedvaatjes direct gecoaguleerd. Er komt dus geen bloed vrij. De ResurFx laser is de allernieuwste lasertechniek op het gebied van huidverbetering. Het voordeel van deze fractionele laser is dat hij erg krachtig werkt, maar dat de huid na de behandeling snel hersteld is.

Na de laserbehandeling

Na de behandeling voelt de huid warm en gloeiend aan. Er kan roodheid en zwelling ontstaan in het behandelde gebied. Dat houdt gemiddeld één a twee dagen aan. Een aantal dagen na de behandeling kan de huid een beetje schilferen en jeuken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er drie tot vijf behandelingen nodig met een interval van vier weken. Omdat huidvernieuwing een langdurig proces is, zal pas na een aantal maanden het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn. Het behandelresultaat is mede afhankelijk van de huidconditie en levensstijl. Daarom kan het zijn dat we adviseren de laserbehandeling te combineren met een andere behandeling, om het beste resultaat te krijgen.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Stel je huid ten minste zes weken voor en vier weken na de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank. Smeer je goed in met een zonbescherming met SPF 30 of 50 en herhaal dit om de twee uur voor een optimale bescherming. Het is zeer belangrijk om verstandig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Stop uiterlijk 14 dagen voor de behandeling met het gebruiken van zelfbruinende producten.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam 2 uur voor en 2 uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de hele dag niet te roken.
  • Als jouw huid extra gevoelig is voor pigment, kan worden geadviseerd om voorafgaand aan de behandeling een pigment remmend middel te gebruiken.
  • Wanneer je gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip, kun je voorafgaand aan de behandeling L-Lysine-supplementen gebruiken.
  • Als er haargroei voorkomt in het te behandelen gebied, moet er een dag van tevoren geschoren worden. Harsen en epileren moet minimaal vijf dagen voor de behandeling zijn gedaan.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Wees dus voorzichtig met je huid en zorg voor een hygiënische omgeving. Was de huid voorzichtig met lauw water en gebruik een mild reinigingsproduct.
  • Wanneer je sterke retinol producten gebruikt, moet je hier 2-3 dagen voorafgaand aan de behandeling mee stoppen.
  • Na de behandeling mag de huid eventueel gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up. Dit zijn camouflerende make-up producten die de huid verzorgen en niet verstoppen.

Pakketkorting

Betaal vijf behandelingen en ontvang de zesde behandeling gratis.*
*Pakketten zijn persoonsgebonden en geldig tot één jaar na de betaling. Volledige betaling van het pakket vindt plaats na de eerste behandeling. Restitutie niet mogelijk.

Tarieven

Acnelittekens gelaat – fractionele laserbehandeling extra klein gebied (enkele littekens / kin) €75 per behandeling
Acnelittekens gelaat – fractionele laserbehandeling klein gebied (wangen klein / voorhoofd) €125 per behandeling
Acnelittekens gelaat – fractionele laserbehandeling middel gebied (wangen groot) €200 per behandeling
Acnelittekens gelaat – fractionele laserbehandeling groot gebied (hele gelaat / schouders) €275 per behandeling
Acnelittekens gelaat – microneedling SkinPen €200 per behandeling
Acnelittekens gelaat - ZO Skin Health 3-step peel €350 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram