Behandelingen

Chemische peeling

Behandelingen met peelingen worden ingezet om de huid te verbeteren. Er bestaan verschillende soorten peelingen die ingezet kunnen worden bij diverse huidproblemen zoals acne, pigmentstoornissen en huidveroudering. Wij passen een peeling toe die het beste past bij de indicatie en jouw huidtype.

Chemische peeling

Bij een chemische peeling wordt een zure vloeistof aangebracht op de huid. De hoge zuurgraad zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag afschilfert en de huid zich sneller gaat vernieuwen. Naast dat de peeling uit een bepaald zuur bestaat, bevat het ook verschillende enzymen en actieve werkstoffen.

In onze kliniek beschikken wij over verschillende soorten peelingen. Het effect van de peeling wordt bepaald door de frequentie van de peeling. Het advies is om peelingen in kuurverband te ondergaan waarbij de peelings dan in sterkte worden opgebouwd. Na een peeling zal de huidstructuur zichtbaar verbeteren. De huid wordt glanzender, egaler en gladder. Acne wordt verminderd, tekenen van huidveroudering verminderen en pigmentvlekjes vervagen.

Behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid eerst grondig gereinigd, waarna de peeling wordt aangebracht. De peeling kan een brandend, tintelend, prikkelend of jeukend gevoel geven. Dit gevoel is normaal en trekt weer weg zodra de peeling van de huid wordt verwijderd of geneutraliseerd. Na het afnemen van de peeling worden er verzorgende producten aangebracht. Na de behandeling heeft de huid een roze/rode kleur, alsof je in de zon hebt gezeten. Dit trekt dezelfde dag nog bij. Als deze tijdelijke roodheid als storend wordt ervaren, kunnen wij eventueel speciale huidverbeterende make-up of camouflage aanbrengen. De dagen na de peeling kan de huid licht gaan schilferen.

Aantal behandelingen

Voor een optimaal behandelresultaat adviseren wij om peelingen in een kuurverband te ondergaan en meerdere behandelingen te doen. Het aantal behandelingen dat je nodig hebt, is afhankelijk van jouw huidtype en het huidprobleem dat je wilt laten behandelen.

Adviezen voor en na de behandeling

  • Probeer zonlicht zoveel mogelijk te vermijden en gebruik een zonbescherming met SPF 30 of 50 gedurende drie tot vier weken na de behandeling. De peeling maakt je huid dunner en gevoeliger voor UV-straling, dus je moet je huid goed beschermen om huidschade (zoals pigmentvlekken) te voorkomen.
  • De huid kan twee tot vijf dagen na de behandeling gaan schilferen/vervellen. Dit is een normale reactie, die een aantal dagen kan aanhouden. De huid zal zichzelf binnen twee weken volledig herstellen.
  • Blijf van eventuele velletjes en korstjes af! Je mag eventueel een lichte scrub gebruiken om de ergste velletjes te verwijderen, maar houd er rekening mee dat de huid na een peeling dunner is, dus wees voorzichtig om geen huidbeschadiging te veroorzaken.
  • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up. Dit zijn camouflerende make-up producten die niet alleen een mooie dekking hebben, maar jouw huid ook beschermen en kalmeren, zonder de poriën te verstoppen.

Tarieven

Chemische peeling - mild €75 per behandeling
Chemische peeling - medium €95 per behandeling
Chemische peeling - sterk €120 per behandeling
ZO Skin Health 3-step peel €350 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram