Behandelingen

Bultjes en steelwratjes

Door middel van coagulatietherapie kunnen diverse goedaardige, kleine huidoneffenheden (zoals steelwratjes en ouderdomswratjes) op een heel mooie en precieze manier behandeld worden.

Coagulatie is een behandelmethode waarbij een klein huidprobleem doelgericht wordt verhit, waarna het in een korstje verandert, waar vervolgens een mooie nieuwe huid onder ontstaat. Bij Clinic of Skin hebben we twee verschillende methoden om te coaguleren: met een naaldje of met de Zapper.

Coaguleren met een naald: een haarfijn naaldje wordt in de huidaandoening gestoken. Door deze naald wordt een elektrisch stroompje geleid dat de aandoening verhit en zo vernietigt.

Coaguleren met de Zapper: de Zapper is een klein en handig apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die net boven de huidaandoening gehouden wordt. De aandoening zal door de hete elektrode verschrompelen/wegbranden. De zapper wordt vaak gebruikt bij grotere fibromen of ouderdomswratten.

Beide methoden zijn zeer veilig en uiterst geschikt voor kleine oppervlakken. Chirurgische ingrepen zijn dankzij deze methoden niet meer nodig, zodat de vorming van littekens wordt voorkomen. Tijdens een intake zal de huidtherapeut je de beste behandelmethode adviseren. Ook zal de huidtherapeut een indicatie geven van het aantal behandelingen dat je nodig zult hebben. Met coagulatietherapie zijn gemiddeld één à twee behandelingen voldoende, maar dit is afhankelijk van het soort huidafwijking en jouw huid.

Adviezen na de behandeling

  • Direct na de behandeling ontstaat er roodheid in het behandelde gebied. De behandelde plek kan donkerder van kleur worden en er ontstaat een korstje. Het is belangrijk om van korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Wanneer de nieuwe huid af is, zal het korstje vanzelf verdwijnen. Dit proces duurt gemiddeld één tot twee weken.
  • Vermijd zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik een zonbescherming met SPF 30 of 50 gedurende minimaal twee weken na de behandeling. Herhaal het insmeren regelmatig, het liefst iedere twee uur. Het is belangrijk om voorzichtig met zonlicht om te gaan om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Probeer niet te roken. Roken vertraagt namelijk de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat het korstje op de huid herstelt.
  • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up. Dit zijn camouflerende make-up producten die niet alleen een mooie dekking hebben, maar je huid ook beschermen en kalmeren, zonder de poriën te verstoppen.

Tarieven

Bultjes en steelwratjes - KTP laserbehandeling klein - middel €75 per behandeling
Bultjes en steelwratjes - KTP laserbehandeling groot €100 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram