Behandelingen

Laserontharing

Bij Clinic of Skin kan cosmetisch ongewenste haargroei of overbeharing doeltreffend en effectief behandeld worden met de effectiefste ontharingslaser: de LightSheer DUET. Met deze laser kunnen lichte en donkere huiden behandeld worden. De huidtherapeuten van Clinic of Skin zijn gespecialiseerd in het laseren van zowel gezichts- als lichaamsbeharing.

Werking laserlicht

Laserlicht is een bijzondere vorm van licht. De belangrijkste kenmerken zijn de unieke golflengte van het licht en de concentratie van de energie. De LightSheer Diode laser heeft een lichtsoort die voornamelijk wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren. Wanneer de haren aan dit laserlicht worden blootgesteld, nemen zij al het licht op en worden daardoor verhit. De warmte leidt tot de beschadiging van de stamcel van de haarfollikel (de voedingsbodem van de haar), met als gevolg haarreductie. Door het speciale koelsysteem wordt de huid direct gekoeld en beschermd.

Alle vormen van overbeharing kunnen goed behandeld worden: in het gezicht, op de kin, de armen, benen, borst, rug, oksels en bikinilijn.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig voor een langdurig resultaat. De behandelingen vinden afhankelijk van het gebied elke 5-6 weken of elke 8-10 weken plaats. De haargroei is afhankelijk van verschillende factoren zoals erfelijkheid, afkomst, hormonen etc. Hierdoor is het mogelijk dat er onderhoudsbehandelingen nodig zullen zijn.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Voor en tijdens de behandelingen is het belangrijk om de haren niet zelf te harsen, plukken of epileren. Voor een succesvolle behandeling moet de wortel in de follikel aanwezig zijn, omdat het haarzakje anders niet beschadigd kan worden door het laserlicht. Je mag wel scheren of knippen of ontharingscrème gebruiken.
    Wanneer je voor de eerste behandeling komt, moeten de haren wel zichtbaar zijn voor de huidtherapeut. Aan de hand van de haarkleur en dikte, wordt namelijk de instelling van de laser bepaald.
  • Vermijd blootstelling aan zonlicht of zonnebank ten minste vier weken voor en vier weken na de behandeling. Wanneer je de zon niet kunt mijden, is het belangrijk om een zonbescherming met SPF 30 of 50 te gebruiken en jouw huid hiermee regelmatig in te smeren. Herhaal het insmeren regelmatig, het liefst iedere twee uur. Het is belangrijk om voorzichtig met zonlicht om te gaan om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Direct na de behandeling zal de huid warm en branderig aanvoelen, kan de huid rood zijn en zijn er soms opgezwollen haarzakjes zichtbaar. De huidtherapeute zal de huid direct na de behandeling koelen met een coldpack en insmeren met een verkoelende en verzorgende crème, om deze reacties te verminderen. Wanneer de huid thuis nog warm aanvoelt, mag je zelf ook koelen.
  • Na de behandeling zijn de haartjes nog aanwezig in de haarzakjes, deze worden vanzelf naar buiten gewerkt. Twee tot drie weken na de behandeling zullen de haartjes uitvallen. In de tussentijd mogen de haartjes eventueel worden geschoren.

Tarieven

Gelaat:
Laserontharing zone 1 -bijv. bovenlip of kin €75 per behandeling
Laserontharing zone 2 -bijv. hals of wangen of bovenlip + kin €125 per behandeling
Laserontharing zone 3 - bijv. wangen + kin €175 per behandeling
Laserontharing zone 4 -gehele gelaat of baard €225 per behandeling

Lichaam:
Laserontharing zone 1 - bijv. oksels of tepels of buikstreep of tenen €75 per behandeling
Laserontharing zone 2 - bijv. bikinilijn klein of handen €125 per behandeling
Laserontharing zone 3 - bijv. bikinilijn middel groot of billen of bikinilijn klein + oksels of borst of onderarmen (vrouw) €175 per behandeling
Laserontharing zone 4 - bijv. billen + bilnaad of bikinilijn groot + oksels of schouders + bovenkant rug €225 per behandeling
Laserontharing zone 5 - bijv. onderbenen of borst + buik €275 per behandeling
Laserontharing zone 6 - bijv. rug + schouders of bovenbenen €325 per behandeling
Laserontharing zone 7 - bijv. oksels + bikinilijn + onderbenen €375 per behandeling
Laserontharing zone 8 - bijv. hele benen €450 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram