Behandelingen

Microdermabrasie

Microdermabrasie is al jarenlang een ontzettend populaire behandeling. Microdermabrasie is een echte oppepper voor de huid en kan heel goed ingezet worden om de huid te verbeteren bij acnelittekens, bij grove poriën of bij een verdikte, doffe huid.

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een dieptepeeling, waarbij fijne steriele kristallen onder vacuümdruk over de huid worden gezogen en zo de huid voorzichtig ‘zandstralen’. Dit is een zeer intensieve peeling, die heel gecontroleerd uitgevoerd kan worden. Bij microdermabrasie is nauwkeurig te zien hoe ‘diep’ de huid wordt behandeld, omdat de huid laagje voor laagje wordt verwijderd met de microkristallen. Dit zorgt ervoor dat nieuwe, jonge huidcellen versneld worden aangemaakt en dat ook de aanmaak van collageen en elastische vezels wordt bevorderd. Oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, restacne en fijne lijntjes worden aanzienlijk verminderd.

Voor een goed en langhoudend resultaat wordt aangeraden om meerdere behandelingen te ondergaan in kuurvorm. Een kuur bestaat uit drie tot zes behandelingen die elke twee tot vier weken worden gedaan. Na een kuur kan om de acht tot twaalf weken een onderhoudsbehandeling plaatsvinden.

Microdermabrasie behandeling is zeer geschikt voor:

• Acnelittekens
• Littekens
• Fijne lijntjes en ondiepe rimpels
• Verslapte huid
• Vergrootte/grove poriën
• Pigmentvlekken
• Zonbeschadigde huid
• Verouderde huid
• Rokershuid
• Futloze, droge en ruwe huid

Microdermabrasie behandeling

Tijdens de behandeling voel je een plaatselijk vacuüm op de huid met daarbij een licht schavend gevoel. De intensiteit van de behandeling wordt aangepast aan jouw huid en de aard van de klacht. De behandeling kan van oppervlakkig tot middeldiep tot zeer diep worden uitgevoerd. Na de behandeling kan de huid roodheid vertonen, maar deze zal na de behandeling snel verdwijnen. Ook kan de huid licht gloeiend aanvoelen, alsof je in de zon hebt gezeten.

Adviezen na de behandeling

  • Na de behandeling kunnen er soms wat schaafplekjes of puntbloedinkjes zichtbaar zijn. Deze effecten horen erbij als er iets dieper is behandeld en genezen vanzelf binnen een aantal dagen.
  • Een aantal dagen na de behandeling kan de huid licht vervellen. Dit hoort bij het huidvernieuwingsproces. Het is belangrijk om van de velletjes af te blijven en er niet aan te trekken of pulken. Mochten de velletjes echt heel vervelend zijn, gebruik dan een lichte, milde scrub om ze te verwijderen.
  • Vermijd zonlicht tot minimaal twee weken na de behandeling en gebruik een zonbescherming met SPF 30 of 50. Herhaal het insmeren regelmatig, het liefst iedere twee uur. Het is belangrijk om voorzichtig met zonlicht om te gaan om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam twee uur voor een twee uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter om de hele dag niet te roken.
  • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up. Dit zijn camouflerende make-up producten die de huid niet verstoppen.

Vergoedingen

Wanneer je microdermabrasie ondergaat bij (rest)acne en/of acnelittekens in het gelaat kun je in aanmerking komen voor vergoeding uit jouw aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekeraar welk recht op vergoeding je hebt en raadpleeg jouw polisvoorwaarden. Soms heb je een verwijzing van jouw huisarts of specialist nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Tarieven

Microdermabrasie gelaat €95 per behandeling
Microdermabrasie gelaat en decolleté €125 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram