Behandelingen

Striae laserbehandeling

Striae is een huidaandoening waar bijna iedereen, met name vrouwen, last van heeft. Toch worden de strepen op de huid, die ontstaan als er een snelle groei is, vaak als cosmetisch storend ervaren. Als iemand de strepen echt vervelend vindt of er erg onzeker van wordt, is er gelukkig een methode om ze te verwijderen.

Bij Clinic of Skin bieden wij een behandeling tegen striae met de nieuwste en effectiefste fractionele, non-ablatieve ResurFx laser. De ResurFx laser zorgt voor huidvernieuwing door de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de diepere huidlagen te stimuleren. Zo zorgt de laserbehandeling ervoor dat de huid egaler wordt en de striae minder opvalt.

De laserbehandeling

De laserstraal maakt minuscule, rechte gaatjes in de huid die tot in de lederhuid reiken. Door gaatjes in de huid te maken, worden bindweefselcellen gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken. De doorbloeding zal verbeteren, waardoor de huid steviger en sterker wordt.
Het gevoel dat je tijdens de behandeling ervaart, kan omschreven worden als warme prikjes. De laser heeft een gekoelde kop, die de huid direct koelt, zodat de behandeling goed te verdragen blijft.

Na de behandeling voelt de huid warm en gloeiend aan. Er kunnen roodheid en zwelling ontstaan in het behandelde gebied. Dat houdt gemiddeld één tot twee dagen aan. Een aantal dagen na de behandeling kan de huid een beetje schilferen en jeuken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er drie tot vijf behandelingen nodig met een interval van vier weken. Na iedere behandeling zal er meer resultaat zichtbaar zijn. Omdat huidvernieuwing een langdurig proces is, zal pas na een aantal maanden het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn. Het beste resultaat is te behalen als het lichaamsgewicht en de groei stabiel zijn, als de huid niet erg verslapt is en als de striae niet breder zijn dan 1 cm.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Stel je huid ten minste zes weken voor en vier weken na de behandeling niet bloot aan zonlicht of de zonnebank. Als het niet mogelijk is om de zon te vermijden, smeer je dan goed in met een zonbescherming met SPF 30 of 50. Herhaal het insmeren om de twee uur voor een optimale bescherming. Het is zeer belangrijk om verstandig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Stop uiterlijk 14 dagen voor de behandeling met het gebruiken van zelfbruinende producten.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam twee uur voor en twee uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de hele dag niet te roken.
  • Als je huid extra gevoelig is voor pigment, kan worden geadviseerd om voorafgaand aan de behandeling een pigment remmend middel te gebruiken.
  • Als er haargroei voorkomt in het te behandelen gebied, moet er een dag van tevoren geschoren worden. Harsen en epileren moet minimaal vijf dagen voor de behandeling zijn gedaan.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Wees dus voorzichtig met jouw huid en zorg voor een hygiënische omgeving. Was de huid voorzichtig met lauw water en gebruik een mild reinigingsproduct.
  • Gebruik naast de laserbehandeling een speciale crème om de huidkwaliteit te verbeteren.

Tarieven

Striae fractionele laserbehandeling - extra klein (enkele striae streepjes) €75 per behandeling
Striae fractionele laserbehandeling - klein gebied (flanken/ heupen klein) €125 per behandeling
Striae fractionele laserbehandeling - middel (flanken/ heupen groot) €200 per behandeling
Striae fractionele laserbehandeling - groot gebied (hele buik) €275 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram