Behandelingen

Vaatlaserbehandeling

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes (hele kleine bloedvaatjes), die ons lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze als rode vaatjes zichtbaar worden in het gezicht of decolleté.

Vaatlaser

Bij Clinic of Skin worden verschillende vaatafwijkingen behandeld met de Regenlite Pulsed Dye Laser. Dit is een unieke vaatlaser die zeer effectief werkt en hele mooie resultaten geeft. Hieronder volgt een opsomming van de indicaties die we met de Regenlite Pulsed Dye Laser kunnen behandelen:

 • Couperose
 • Teleangiëctastieën
 • Spider naevus
 • Diffuse roodheid
 • Rosacea
 • Kersenwratjes
 • Rode acnelittekens
 • Wijnvlekken
 • Psoriasis
 • Wratten

Hoe werkt de vaatlaser behandeling?

De laserbehandeling is gericht op het behandelen van vaatafwijkingen door middel van het verwijderen van bloedvaatjes. De Regenlite maakt gebruik van een laserlichtbundel met een hoge energie. Deze energie heeft alleen effect op de te behandelen vaten en laat de gezonde huid intact. Laserlicht wordt geabsorbeerd door het bloed in een bloedvaatje, de temperatuur stijgt snel in het vat, het bloed zet uit waardoor de vaatwand zal scheuren. Het bloedvat is vernietigt en zal door het lichaam zelf opgeruimd worden. Geleidelijk aan zullen er steeds minder vaatjes zichtbaar zijn.

De laserbehandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een intake plaats bij Clinic of Skin. Tijdens deze intake onderzoeken we de huid en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Vragen en wensen kunnen uiteraard besproken worden. De laserbehandeling is over het algemeen heel goed te verdragen. De pulsen van de laser worden ervaren als kleine warme prikjes op de huid.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn en treden er lichte roodheid en zwelling op die een aantal uren kunnen aanhouden. Bij de behandeling van dikke vaatjes kunnen er kleine bloeduitstortinkjes zich ontwikkelen binnen 36 uur. Deze kunnen een aantal dagen zichtbaar blijven. Als wij verwachten dat dit gaat gebeuren, zullen we dit voor we met behandelen starten aangeven. Soms kunnen er na de behandeling korstjes ontstaan, deze zullen snel verdwijnen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van de dikte van de vaten, de grootte, de hoeveelheid en de dichtheid zijn er ongeveer één tot zes behandelingen nodig om het gewenste eindresultaat te bereiken. Voor de verwijdering van couperose en vaatjes zijn gemiddeld één tot drie behandelingen nodig, voor rosacea en diffuse roodheid zijn dat er ongeveer drie tot zes. De behandelingen mogen plaatsvinden met een interval van twee tot vier weken.

Adviezen voor en na de behandeling

Om het meest optimale resultaat uit de laser behandeling te halen adviseren wij het volgende:

 • Breng voor de behandeling geen make-up/ foundation op de huid aan. Als de huid eerst gereinigd moet worden, wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd, wat een negatief effect heeft op de behandeling.
 • Rook niet en drink geen alcohol in de twee uur voor en twee uur na de behandeling. Het is het beste om gedurende de hele dag niet te roken.
 • Vermijd indien mogelijk het gebruik van aspirine, antihistaminicum en ontstekingsremmende geneesmiddelen voor tenminste zeven dagen voor en na de behandeling.
 • Vermijd twee uur voor de behandeling tot vijf dagen dagen erna activiteiten die een sterke doorbloeding van de huid veroorzaken, zoals actief sporten of zware inspanningen leveren, naar de sauna gaan, heet douchen, de huid scrubben, stomen of massages.
 • Blootstelling aan zonlicht of zonnebank dient vermeden te worden ten minste vier weken voor en vier weken na de behandeling. Wanneer je de zon niet kunt vermijden, is het belangrijk dat je de behandelde gebieden insmeert met zonbescherming met SPF 30 of 50. Herhaal het insmeren regelmatig, het liefst iedere twee uur. Het is belangrijk om voorzichtig met zonlicht om te gaan om pigmentatieproblemen te voorkomen.
 • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up.

Tarieven

Volg ons op Instagram

Menu