Behandelingen

Beenvaatjes laserbehandeling

Vaatjes op de benen komen erg vaak voor. Vooral vrouwen hebben vaak last van oppervlakkige vaatjes die zichtbaar zijn als rode, paarse of blauwe streepjes. Soms zitten er veel vaatjes bij elkaar en zijn er blauwe verkleuringen op de benen te zien, die cosmetisch storend gevonden worden.

De vaatjes zijn niet gevaarlijk, maar kunnen wel behandeld worden indien iemand zich eraan stoort of er onzeker van wordt. Bij Clinic of Skin kunnen we de oppervlakkige vaatjes heel mooi verminderen met laserbehandelingen.

De laserbehandeling

De laserkop wordt op de huid geplaatst en geeft licht af in pulsen. Dit laserlicht wordt geabsorbeerd door de rode, paarse of blauwe kleur in het vaatje. Door de warmte van de laserstraal wordt de vaatwand verhit en stopt de bloedtoevoer naar het vaatje. De vaatwandjes gaan hierdoor stuk of plakken aan elkaar vast. In de weken na de behandeling ruimt het lichaam de restanten van de vaatjes vanzelf op.

Na de behandeling

Na de behandeling ziet de huid van het behandelde gebied er rood uit en kan het branderig aanvoelen, maar dit trekt na één tot twee dagen weg. Ook zal de huid wat zwellen, zullen de bloedvaatjes donkerder kleuren en kunnen er blauwe plekjes ontstaan. Het kan zeker vier tot zes weken duren voordat dit volledig hersteld is. De donkere verkleuring kan zelfs langer aanhouden. Hiervoor geldt: hoe dikker de vaatjes, hoe langer het herstel kan duren.

Hoeveel behandeling zijn er nodig?

Er zijn gemiddeld drie behandelingen nodig met een interval van 6 à 8 weken. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid van de beenvaatjes. Na elke behandeling zie je vermindering van de vaatjes. Omdat het opruimen van beenvaatjes een langdurig proces is, zal het eindresultaat pas na een aantal maanden zichtbaar zijn. Bij (erfelijke) aanleg voor het ontwikkelen van vaatjes is het mogelijk dat er in de toekomst nieuwe vaatjes ontstaan, deze kunnen dan indien gewenst ook behandeld worden.

Adviezen voor en na de behandeling

  • Wanneer er veel spataderen aanwezig zijn of er een onderliggend vaatprobleem aanwezig is, zal dit eerst onderzocht worden en zal de oorzaak behandeld moeten worden. Na deze behandeling kunnen de storende oppervlakkige beenvaatjes met laser behandeld worden.
  • Blootstelling aan zon of zonnebank dient vermeden te worden ten minste zes weken voor en vier weken na de behandeling. Het is belangrijk dat je de behandelde gebieden insmeert met een SPF 30 of 50. Herhaal het insmeren regelmatig, het liefst iedere twee uur. Het is belangrijk om voorzichtig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam 2 uur voor en 2 uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de hele dag niet te roken.
  • Het is beter om de dagen na de behandeling geen alcohol te nuttigen.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Beperk na de behandeling verhoging van doorbloeding in je benen. Vermijd de week na de behandeling bijvoorbeeld de sauna, verwarmde baden, massages en actieve sporten (zoals hardlopen of aerobics).
  • Wij adviseren om na de behandeling therapeutisch elastische kousen te dragen. Deze verlichten de klachten, bevorderen de genezing en helpen nieuwe beenvaatjes en spataderen te voorkomen.

Tarieven

Beenvaatjes laserbehandeling enkele zones €150 per behandeling
Beenvaatjes laserbehandeling meerdere zones €225 per behandeling

Volg ons op Instagram