Beenvaatjes

Beenvaatjes

Zichtbare vaatjes op de benen komen erg vaak voor. Vooral vrouwen hebben last van deze oppervlakkige bloedvaatjes die te zien zijn als rode, paarse of blauwe streepjes in de huid. Soms zitten er veel vaatjes bij elkaar, wat eruit ziet als blauwe verkleuringen op de benen. Zichtbare vaatjes kunnen cosmetisch erg storend gevonden worden. Op deze pagina leggen we uit hoe deze vaatjes ontstaan en wat we er bij Clinic of Skin aan kunnen doen.

Oorzaak beenvaatjes

Beenvaatjes kunnen ontstaan door aanleg (erfelijkheid), zwangerschap of een staand beroep. De vaatjes ontstaan meestal spontaan, maar kunnen ook door spataderen die dieper gelegen zijn veroorzaakt worden. Er ontstaat druk van binnenuit en dit belast de oppervlakkige kleine vaatjes. Door de druk op het haarvatensysteem kunnen de vaatwanden uitrekken en verslappen. Het bloed kan hierdoor niet verder stromen en blijft in het vaatje staan. Zo ontstaan kleine netwerkjes van blauwe of rode vaatjes. De verwijde vaatjes hebben doorgaans geen functie meer; andere bloedvaten hebben de functie overgenomen. Ze kunnen dus zonder problemen behandeld worden.

Behandeling beenvaatjes

Clinic of Skin behandelt oppervlakkige beenvaatjes met de Long Pulsed Nd: Yag 1064 nm Laser. Deze laser heeft de ideale golflengte voor de behandeling van beenvaatjes. De huidtherapeuten van Clinic of Skin zijn gespecialiseerd om de beenvaatjes veilig en doeltreffend te behandelen. Voor meer informatie verwijzen we graag door naar de pagina over de behandeling van beenvaatjes.

Menu
Update 14-12-2020: Wij vallen onder de medische contactberoepen en blijven daarom geopend.
This is default text for notification bar