Blog

10 tips tegen vervelende (zomer) pukkels

Ondanks dat je misschien een goede skinroutine hebt, kun je in de zomer toch meer pukkeltjes, een vette glimmende huid en meer verstoppingen krijgen. Hoe kan dat?

Afgelopen weken kregen wij veel vragen over dat de huid anders reageert door warmte en de zon en wat hiertegen te doen is. In dit blog geef ik je advies wat je het beste kunt doen tegen deze pukkels én vertel ik ook waarom deze ontstaan in de zomer.

Ik dacht dat door de zon de pukkels zouden uitdrogen en mijn huid beter zou worden, maar m’n huid wordt alleen maar erger… Kunnen jullie mij helpen?

Het is normaal dat je huid reageert op weersinvloeden en zéker met deze hitte heeft je huid een hoop te verduren. Je huid zorgt namelijk ook voor de warmteregulatie van je lichaam, waardoor je met warm weer meer zweet. De meeste mensen denken dat de zon de huid en daarmee ook de pukkels uitdroogt. Het klopt inderdaad dat de huid uitdroogt door de zon. Maar als je huid uitdroogt, dan gaat je huid als een natuurlijk proces ook meer talg produceren. De zon op je huid zorgt ervoor dat je huid zicht gaat verdikken. Ook dit is een natuurlijk proces van je huid om zich beter tegen de zon te kunnen beschermen. Door deze verdikte huid en het zweetlaagje, blijft de talg ophopen en krijg je meer verstoppingen. Ook neemt de P. Acnes-bacterie, de veroorzaker van puistjes, toe door de warmte en gaat lekker zitten broeien op je huid. Deze combinatie resulteert in meer vervelende pukkels.

Wat kun je doen om pukkels te voorkomen?

Dit zijn 10 tips tegen vervelende (zomer)pukkels

1. Reinig je huid juist in de zomer extra goed, gebruik naast een reiniger voor de vette huid, zoals de Exfoliating Cleanser, reinigingssponsjes om het vuil van je huid te verwijderen. Gebruik elke keer een schone handdoek voor je gezicht.
2. Gebruik elke dag een scrub, Dual Action Scrub of exfoliator, Exfoliating Accelerator, om te zorgen dat er geen dikke dode huidcellen-laag op je huid achterblijft.
3. Gebruik 2x daags de Oil Control Pads, deze absorberen het talg en verwijdert het vette laagje van je huid.
4. Als je in huis bent en niet in de zon zit, laat je huid dan af en toe even vrij van producten.
5. Gebruik extra de Acne Control om de P. Acnes bacterie tegen te gaan.
6. Heb je al pukkels? Stip ze extra aan met Acne Control en gebruik daar over heen het Sulfur Masque als spot treatment. Laat dit een hele nacht zitten en je pukkels verdwijnen!
7. Gebruik alleen zonbescherming die speciaal voor het gezicht geschikt is, de Daily Sheer is speciaal voor de vette huid die gevoelig is voor pukkels en zorgt dat je huid niet gaat verstoppen.
8. Zorg ook goed voor de binnenkant, eet zo gezond mogelijk en probeer suikers te vermijden.
9. Als extra ondersteuning kun je de Control+ gebruiken; deze helpt de afvalstoffen beter af te voeren en vult tekorten aan, waardoor pukkels en acne verminderen.
10. Drink veel water om je huid goed te zuiveren, doe er eventueel een stukje gember in.

Heb je hierna nog vragen? Neem dan contact met ons op voor een gratis intake! En alle bovenstaande producten vind je in onze webshop.

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram