Blog

5 tips van Wendy tegen rimpels

Het is nooit te vroeg of te laat om rimpels te voorkomen. Je kunt altijd profiteren van deze 5 eenvoudige anti-rimpel remedies!

1. Zonbescherming: elke dag van het jaar!

De beste anti-rimpel crème is zonnebrandcrème! En dan niet alleen als de zon schijnt, maar het hele jaar door. Er is altijd UV-licht aanwezig, dus mijn tip is om ook op niet zonnige dagen te smeren.

Daarnaast is het belangrijk een zonbescherming te kiezen die ook tegen blauw licht(HEV-licht) en Infrarood (IR-A) licht beschermen. Blauw licht komt dieper dan UV A en B licht en komt in de lederhuid, blauw licht is afkomstig van smartphones, computers en tablets, maar zit ook in zonlicht en LED verlichting. IR-A komt het diepst van dit licht en zelf tot in het onderhuidse weefsel. Ze komen dus dieper dan UV-licht en zorgen voor versnelde huidveroudering. (linken naar zonnebrandcrèmes van ZO).

2. Collageen innemen

Collageen is een bouwstof voor ons lichaam die we ook zelf aanmaken. Collageen verstrakt en verstevigt de huid, maar zorgt daarnaast opbouw van je botten, haren, nagels, spieren en pezen.

Helaas vermindert na je 30e jaar de collageenopbouw en dit neemt elk jaar af. Daarnaast hebben veel factoren negatieve invloed op collageen, zoals stress, zon, roken, voeding vervuiling, gifstoffen, gezondheidsproblemen, lage hormoonproductie en darmklachten. Hierdoor zal de afbraak van collageen toenemen en sneller gaan.

Je kunt collageen helaas niet smeren, ondanks dat dit wel beweerd wordt, maar je kunt het wel innemen. 6000 mg Collageen(vis) per dag is wetenschappelijk bewezen dat het rimpels vermindert. Daarnaast is het van belang dat het product dat je inneemt ook andere bouwstoffen bevat en je immuunsysteem verhoogt. Anders kan collageen niet goed opgenomen en opgebouwd worden.

3. Retinol smeren

Retinol is een vorm van Vitamine A zuur en is het enige ingrediënt waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het tegen huidveroudering werkt, dit mag dus niet ontbreken in je huidverzorging. Naast de concentratie aan retinol is de aflevertechniek van belang, dus dat het wel op de juiste plek in je huid terecht komt.

4. Huidverbeterende behandelingen ondergaan

Wil jij de mooiste versie van jouw huid? We gaan deze uitdaging graag samen met je aan. We starten met een uitgebreide huidanalyse en -behandeling, waarna je een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan ontvangt. Dit bestaat uit advies op gebied van de behandelingen, voeding en producten. Zoals peelingen, bindweefselmassages en microneedling.

5. Gezonde voeding, zonder suiker

Gezonde voeding is een must voor het behoud van je huid. Ongezonde voeding en vooral suikers zorgen voor een verhoogde productie van vrije radicalen waardoor het collageen in de huid wordt vernietigd.

Gezonde voeding is:

  • Eiwitrijke voeding zoals: kip, gevogelte, eieren (vooral eiwit), kabeljauw, krab, kreeft, paprika’s, zoete aardappel, zonnebloempitten, sesamzaadjes, amandelen, rozijnen, kidneybonen, sojabonen en kikkererwten. Probeer elke maaltijd eiwitrijk te eten.
  • Veel groenten (400-500 gram). Wissel dit af en eet verschillende kleuren op een dag. Probeer elke maaltijd iets van groenten te eten. Soep kan je ook van groente maken.
  • Goede vetten zoals: avocado, ongebrande/ongezouten noten, wilde zalm, haring, makreel etc.
  • Veel water (gefilterd) en kruidenthee. Groene/witte/gember thee en brandnetel thee zijn ook nog eens ontstekingsremmend. Let hierbij wel op dat het ‘goede’ thee is waarbij de thee geen suikers bevat.

Liefs, 

Wendy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram