Blog

5 tips van Wendy voor huidherstel na de zomer

Je huid krijgt heel wat te verduren in de zomer. De zon, airconditioning, reizen kunnen de kwaliteit van je bovenste huidlaag beschadigen. In de zomer ziet het er leuk uit, dat bruine kleurtje, maar na de zomer wordt je huid vaak dof en grauw en dat komt omdat de zon je huid verdikt. Dode huidcellen stapelen op zich op en dat geeft die dikke doffe uitstraling. Na iedere zomer, maar vooral na zo’n zomer als dit jaar zien we veel cliënten in onze kliniek met diverse pigmentatieproblemen. Dit kunnen enkele zonnevlekjes zijn, maar ook een meer uitgebreidere vorm zoals een melasma. Met de juiste producten en behandelingen kunnen wij het pigment zeker weer onder controle krijgen.

  1. Je huid exfoliëren: scrubben en exfoliërend product gebruiken. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen. Mijn favoriete producten zijn deze twee van Z0 Health: de Dual Action Scrub en de Exfoliation Accelerator.
  2. Gun jezelf een speciale gezichtsbehandeling voor the perfect after summer glow! De Facial Stimulator peel; deze peeling stimuleert de celvernieuwing en verheldert de huid zodat hij er na de zomer ook weer stralend uitziet.
  3. Gebruik de juiste producten. Met welke producten krijgen we onze huid weer stralend en gezond? Mijn drie favoriete producten die het pigment behandelen zijn; C-Bright, Brightalive en Retinol Skin Brightener. Deze producten gaan de strijd aan met bestaand pigment, maar verhelderen en corrigeren ook de huid, waardoor hij er weer egaal en stralend uitziet.
  4. Heb je tijdens de zomer zichtbare pigmentvlekjes  gekregen( op gelaat, handen, decolleté) deze kunnen we verhelpen met een IPL behandeling. Klik hier voor meer info over IPL.
  5. Na de zomer is het belangrijk de vochtbalans huid weer in goede conditie te krijgen. Een hydraterende crème is niet goed voor je huid, die maken je huid alleen maar lui. Het is wél belangrijk om de hydratatie van je huid te ondersteunen en soms heeft je huid daar beetje hulp bij nodig. Ik adviseer je om een crème te gebruiken die het vochtgehalte helpt te ondersteunen en zorgt voor extra voeding. De crème die ik het meest hiervoor adviseer is de ZO Renewel creme.

Wacht niet te lang met het geven van een extra boost aan je huid, vooral als je veel van de zon hebt genoten deze zomer. Want je huid is het grootste orgaan van je lijf, zonde om hier geen aandacht en liefde aan te geven 🙂

Liefs, 

Wendy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram