Behandelingen

Pigmentvlekken IPL behandeling

Veel mensen hebben er last van: donkerder gekleurde plekken of vlekjes op de huid, ook wel bekend als pigmentvlekken. De vlekken kunnen over het gehele lichaam voorkomen, maar ontstaan vooral op de huid die het meest wordt blootgesteld aan de zon, bijvoorbeeld in het gelaat, op de handen of het decolleté.

De IPL behandeling

De IPL geeft een lichtflits met de juiste golflengte, die geabsorbeerd wordt door het aanwezige pigment dat daardoor wordt verwarmd. Het pigment wordt zo sterk verhit dat het lichaam dit pigment zal afbreken. Na de behandeling ruimt het lichaam zelf het behandelde pigment op. Alleen de pigmentvlek wordt behandeld, de ‘gezonde’ huid wordt niet behandeld en blijft intact.

Na de behandeling voelt de huid warm en gloeiend aan en kunnen roodheid en zwelling ontstaan. Dit houdt gemiddeld één tot twee dagen aan. Het pigment zal na de behandeling donkerder gekleurd zijn, dit is een teken dat het pigment het licht van de IPL goed heeft geabsorbeerd. Als dit als cosmetisch storend wordt ervaren, mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up.
Direct na de behandeling zal de huid gekoeld worden met een coldpack, indien nodig kun je thuis ook nog koelen. Het herstel proces van de huid zal ongeveer twee weken duren. Soms kan de huid licht gaan schilferen en een jeukend gevoel geven.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn één tot twee behandelingen voldoende, in sommige gevallen zijn er meer behandelingen nodig. Hoe oppervlakkiger het pigment ligt, hoe eenvoudiger het te behandelen is. Na iedere behandeling zal het pigment lichter worden. Het behandelresultaat is mede afhankelijk van de huidconditie, levensstijl en zongedrag. Daarnaast zal huidveroudering altijd doorgaan en kunnen er nieuwe pigmentvlekjes ontstaan, dit is zonneschade die al in de jaren ervoor is opgelopen. Een herhaalbehandeling kan dan gewenst zijn en is niet schadelijk voor de huid.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Stel je huid ten minste zes weken voor en vier weken na de behandeling niet bloot aan zonlicht of de zonnebank. Als het niet mogelijk is om de zon te vermijden, smeer je dan goed in met een zonbescherming met SPF 30 of 50. Herhaal het insmeren om de twee uur voor een optimale bescherming. Het is zeer belangrijk om verstandig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Stop uiterlijk 14 dagen voor de behandeling met het gebruiken van zelfbruinende producten.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam twee uur voor en twee uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de hele dag niet te roken.
  • Als je huid extra gevoelig is voor pigment, kan worden geadviseerd om voorafgaand aan de behandeling een pigment remmend middel te gebruiken.
  • Wanneer je gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip, kun je voorafgaand aan de behandeling L-Lysine-supplementen gebruiken.
  • Als er haargroei voorkomt in het te behandelen gebied, moet er een dag van tevoren geschoren worden. Harsen en epileren moet minimaal vijf dagen voor de behandeling zijn gedaan.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Wees dus voorzichtig met jouw huid en zorg voor een hygiënische omgeving. Was de huid voorzichtig met lauw water en gebruik een mild reinigingsproduct.
  • Wanneer je sterke retinol producten gebruikt, moet je hier twee tot drie dagen voorafgaand aan de behandeling mee stoppen.
  • Na de behandeling mag de huid eventueel gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up. Dit is camouflerende make-up die de huid verzorgt en niet verstopt.

Tarieven

Pigmentvlekken IPL behandeling - klein €100 per behandeling
Pigmentvlekken IPL behandeling - middel €150 per behandeling
Pigmentvlekken IPL behandeling - groot €200 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram