Blog

6 tips van Wendy: hoe krijg ik de beste versie van mijn huid?

Waarom ik ooit de ambitie had om huidtherapeute te worden? Dat zal ik je eerlijk vertellen, dat was eigenlijk vooral omdat ik zelf niet zo’n mooie huid had. Ik wilde graag weten hoe ik mijn huid van binnenuit en van buitenaf kon verbeteren, want alles wat ik probeerde had geen resultaat. Mijn passie voor huidverbetering is toen ontstaan.

Ik had geen acne, maar wel een vette huid en altijd ergens een grote ontsteking in mijn gezicht. Daarnaast had ik pigmentvlekken en geen gladde stralende huid, terwijl ik die zo graag wilde. Die plekjes in mijn gezicht maakten me onzeker en ik merkte, toen ik leerde over de werking van de huid, dat de huid wel degelijk te beïnvloeden was, als je het maar goed aanpakt.

Geen acne en pigmentvlekjes meer!

En nu? Nu hoor ik van veel mensen die in onze kliniek komen dat ze net zo’n mooie huid willen hebben als ik, wie had dat ooit gedacht? Ik zéker niet! Omdat ik iedereen een mooie, stralende huid gun zonder acne en onregelmatigheden, deel ik mijn 6 beste tips met je.

6 tips voor een mooie huid

 1. Drink minimaal twee liter water per dag
  Natuurlijk drink ik ook af en toe een wijntje, maar ik eet heel gezond met veel groente en drink de hele dag water en thee. Saai? Nee hoor, want het levert mij een mooie en gezonde huid op. Als je te weinig vocht tot je neemt heeft dit direct effect op je huid. Rimpels worden zichtbaarder en je huid wordt dof en mist die fijne glow!
 2. Pas je voeding aan want een mooie huid komt ook van binnenuit!
  Antioxidanten beschermen je huid tegen uv-straling en luchtverontreiniging. Deze twee maken je huid kwetsbaarder voor vrije radicalen die proteïne (collageen) afbreken, de celvernieuwing verstoren en ontstekingen in je huid stimuleren. Mijn advies is om genoeg van de volgende producten en die vrije radicalen krijgen geen kans om je collageenproductie te onderbreken: sinaasappel, limoen, citroen, grapefruit, bosbessen, frambozen. Voor het verstevigen van je huid, is het belangrijk dat je gezonde vetten binnenkrijgt. Deze zijn onder andere te vinden in: avocado, zalm, gevogelte, eieren (vooral eiwit), kabeljauw, krab, kreeft, paprika’s, zoete aardappel, zonnebloempitten, sesamzaadjes, amandelen, rozijnen, kidneybonen, sojabonen, kikkererwten. Dit zijn allemaal producten die ik vaak eet! En zorg dat je 400-500 gram groente per dag eet, wissel af en eet verschillende kleuren groente op een dag.
 3. Slik voedingssupplementen
  Mocht je het gevoel hebben dat je niet voedzaam genoeg eet, simpelweg doordat je geen tijd hebt om aandacht aan gezonde voeding te bereiden, dan is het belangrijk om eventuele tekorten aan te vullen middels voedingssuppletie. En ook kun je bij gezonde voeding nog extra ondersteuning uit van een supplement nodig hebben. Op basis van een intake gesprek bij Clinic of Skin kunnen we bepalen of dit op jou van toepassing is.
 4. Volg het Geheel protocol van ZO Skin Health producten
  Na heel lang zoeken en heeeeel veeeeeel testen heb ik het allerbeste huidverzorgingsmerk gevonden dat ik nu ook al negen jaar zelf gebruik. Dat komt omdat deze producten geen symptomen bestrijden, maar de dieper gelegen oorzaak in de huid aanpakken en ook bij een gezonde huid zorgen dat je huid nog verder verbetert. ZO biedt een eenvoudige en allesomvattende aanpak voor zowel het verkrijgen als het behouden van een gezonde huid
 5. Je huid exfoliëren
  Waardoor je bovenste huidlaag dun en stralend blijft. Hierdoor zie je er frisser uit en kunnen je verzorgingsproducten bete inwerken. Mijn favoriete producten zijn deze twee van ZO: de Dual Action Scrub en de Exfoliation Accelerator.
 6. Neem met regelmaat een bindweefselmassage
  Wie bij massage denkt aan ontspanning: dat is dit niet. Dit doet wel een beetje pijn. Maar slechts een behandeling geeft al een spectaculair resultaat. Na een bindweefselmassage is je gezicht blozend, met meer volume op je wangen en wordt de neus-lippenplooi minder diep. Het werkt echt! Hier lees je meer over bindweefselmassage.

Tot zover mijn tips voor een mooie en gezonde huid! Als je nog vragen hebt, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de kliniek voor advies. Ik ben benieuwd naar de resultaten voor jouw huid!

Liefs,
Wendy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram