Blog

7 onmisbare ingrediënten voor de behandeling van acne

Welke ingrediënten zijn nu echt onmisbaar bij acne?⁠
In deze blog lichten we uit welke werkstoffen wij inzetten tijdens de behandeling van acne. Deze stoffen zitten (naast vele andere goede ingrediënten) in de producten van diverse ZO Skin Health producten.⁠

Naast onze acne behandelingen adviseren wij ook het gebruik van producten thuis. Bij ons kom je namelijk gemiddeld maar 1x per maand voor een behandeling en thuis kun je zelf 2x per dag met je huid aan de slag en je acne behandelen. Wij adviseren niet 1 product maar vaak wel meerdere producten maar waarom is dat zo? Dat komt omdat er meerdere oorzaken van acne zijn en deze moeten allemaal worden aangepakt. Elk product bevat andere werkstoffen en helaas kunnen ze die niet allemaal in 1 product stoppen. Het moet namelijk ook op de juiste plek in de huid komen. Het reduceren van de talgproductie moet bijvoorbeeld wel in de talgklier gebeuren en niet in de dode huidcellenlaag. Vandaar dat ieder product z’n eigen werkstoffen heeft en ook op de juiste plek in de huid moet komen. In deze blog gaan we dieper in op de actieve ingrediënten en zullen de belangrijkste hiervan voor de behandeling van acne aan bod komen.

Huidverzorgingsproducten zijn samengesteld uit verschillende ingrediënten; namelijk actieve ingrediënten, conserveermiddelen, kleur-, geur- en hulpstoffen. Actieve ingrediënten zorgen voor de werking van het product. Conserveermiddelen hebben als functie het product te beschermen tegen onder andere bacteriën en schimmels, zodat de kwaliteit niet wordt aangetast. Hulpstoffen zorgen er bijvoorbeeld voor dat ingrediënten niet gaan klonteren of dat het product goed smeerbaar is. Geurstoffen zorgen voor een prettige geur en kleurstoffen voor de kleur van het product.

Actieve ingrediënten zorgen voor de werking van een product”

De volgende werkstoffen zetten wij graag in tijdens de behandeling van acne en deze stoffen zitten (naast vele andere goede ingrediënten) in de producten van diverse ZO Skin Health producten.⁠

1)      Salicylzuur: salicylzuur is afkomstig uit wilgenbast, lost vet (talg) op en reinigt de poriën. Het is dus ideaal wanneer je last hebt van een onzuivere huid. Het zorgt ervoor dat de bovenste huidcellen loslaten van de huid, wat verdikking van de huid tegengaat. Hierdoor kan talg makkelijker de poriën uit en wordt het ophopen van talg tegengegaan. Ook werkt het ontstekingsremmend.
* Salicylzuur zit o.a. in de Oil Control Pads, Complexion Renewal Pads, de Dual Action Scrub en de Correct & Conceal.

2)      Glycolzuur: verwijdert de bovenste dode huidcellenlaag waardoor talg niet gaat verstoppen en de huid er weer stralender uitziet. Daarnaast kan het worden ingezet bij pigment, huidveroudering en een droge huid. Dit zuur hoort bij de AHA’s (Alpha Hydroxy Acids) en is een ‘fruitzuur’.
* Glycolzuur zit in de Exfoliation Accelerator, Enzymatic Peel en de Oil Control Pads.

3)      Amandelzuur: behoort ook tot de fruitzuren (AHA’s) en komt uit bittere amandelen. Amandelzuur verwijdert net als andere zuren dode huidcellen. Het reguleert de talgproductie, reinigt en verheldert de huid, verbetert de huidtextuur en is antimicrobieel en antibacterieel.
* Amandelzuur zit in de Oil Control Pads.

4)    Melkzuur: werkt antimicrobieel en exfolieert de huid (kan ook positief werken bij rosacea). Melkzuur is zeer geschikt voor de gevoelige en/of droge huid.
* Melkzuur zit in de Exfoliation Accelerator.

5)      Tea Tree Oil/melaleuca: Tea Tree Oil komt van de melaluca alternifolia boom afkomstig uit Australië. Deze olie bevat ingrediënten die een antibacteriële, schimmeldodende en parasietdodende werking hebben. Ook is de olie ontstekingsremmend, hierdoor kalmeert de huid en vermindert roodheid.
* Tea Tree Oil zit in Dual Action Scrub, Acne Control en de Correct & Conceal.

6)      Retinol: is een vitamine A-zuur en is het enige product dat alle celfuncties aanzet tot vernieuwing. Retinol zorgt dat talg makkelijker de huid uit kan en er hierdoor minder verstoppingen ontstaan. Het verbetert de huidstructuur bij een grove huid of acnelittekens.
Naast dat retinol goed werkt bij acne zetten wij dit heel graag in bij elke huid waarbij we diepgaande verbetering willen hebben. Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en de afbraak ervan wordt geremd. Daarnaast worden pigmentvlekken verminderd en doordat de huidvernieuwing wordt gestimuleerd. Als je een product met een hoge concentratie retinol wilt gaan gebruiken, vraag ons advies volgens een opbouwschema.
* Retinol zit in veel producten van ZO Skin Health, o.a. in de Wrinkle + Texture Repair, Retinol Skin Brightener, Eye Brightening Crème en Daily Power Defense.

7)      Benzoylperoxide: deze stof doodt de acne-bacterie.
* Benzoylperoxide zit in de Acne Control.

Wil je weten hoe wij je acne kunnen verhelpen of welke producten voor jouw huid geschikt zijn? Neem dan contact met ons op en we stellen graag een passend protocol voor je op zodat je thuis kunt werken aan jouw perfecte huid!

 

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram