Blog

6 tips van Lorraine tegen een vette en glimmende huid

In tegenstelling tot de droge huid, waarin ik in de vorige blog informatie over heb gegeven, hebben we het deze maand over de glimmende en/of vette huid. Vind je het vervelend dat jouw huid gedurende de dag zo gaat glimmen en dat je dit hierdoor regelmatig bij moet werken om te zorgen dat dit laagje minder zichtbaar is op jouw gezicht? Dan wil ik je in deze nieuwe blog graag tips geven over hoe je dit kunt tegengaan of kan verminderen. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Een vette huid ontstaat door een verhoogde talgproductie. Dit kan bijvoorbeeld iets erfelijks zijn, hier kan je gewoon aanleg voor hebben, maar dit kan bijvoorbeeld ook ontstaan door hormoonveranderingen. Hierbij kun je denken aan een zwangerschap maar bijvoorbeeld ook door het gebruik van een anticonceptiemiddel. Hiernaast kunnen externe factoren ook de talgproductie beïnvloeden. Zoals warm weer, verkeerde cosmetica en/of huidverzorgingsproducten of simpelweg door verkeerde voeding. Hieronder vind je tips hoe je dit ‘probleem’ zelf aan kunt pakken!

  1. Reinig jouw huid iedere ochtend én iedere avond. Zo wordt al het vuil, maar ook het aanwezige talg verwijderd van jouw huid. Een zeer geschikte reiniging hiervoor is bijvoorbeeld de Exfoliating Cleanser, deze reinigt jouw huid grondig. De cleanser maakt verstopte poriën schoon en werkt daarnaast ook talgregulerend.
  2. Gebruik producten die het overtollige talglaagje van jouw huid verwijderen. Salicylzuur is hierin eigenlijk een onmisbaar ingrediënt. Verschillende producten die wij verkopen in de kliniek bevatten dit ingrediënt. Naast de eerder benoemde Exfoliating Cleanser kan je salicylzuur onder andere ook terugvinden in de Dual Action Scrub en de Oil Control Pads. Zo wordt het vette laagje van jouw huid verwijderd waardoor deze minder gaat glimmen.
  3. Vermijd crèmes die de huid juist uitdrogen en bijvoorbeeld veel alcohol bevatten. Deze producten drogen jouw huid juist uit, waardoor de huid juist alleen maar meer talg gaat produceren om dit weer te herstellen. Zo zal jouw huid meer gaan glimmen.
  4. Als je make-up gebruikt, gebruik dan producten die de huid matteren. Hierbij kun je denken aan een matterende primer of een poederfoundation. Gebruik liever geen producten op olie- basis, maar producten met een minerale basis. Minerale producten vermengen zich niet met jouw huid, waar producten op oliebasis dit wel doen. Ook verbeteren producten met een minerale basis ook de algemene huidconditie.
  5. Let op je voeding. Zoals al vermeld kan voeding ook invloed hebben op het glimmen van jouw huid. Met name kun je letten op zuivelproducten, hier zit namelijk een stof in die de talgproductie stimuleert. Neem liever geen dierlijke zuivelproducten, maar kies voor plantaardige producten, zoals producten op basis van kokos, amandel of haver.
  6. Laat producten met veel suikers liever staan. Hierbij kun je denken aan frisdranken, maar ook aan wit brood of aardappels. Deze producten zorgen namelijk ook voor een verhoogde talg afscheiding.

Voor meer tips of advies ben je natuurlijk altijd welkom bij ons in de kliniek. Hier helpen we je graag om de voor jouw passende oplossing te vinden voor bijvoorbeeld een vette en/of glimmende huid.

Lieve groet,

Lorraine

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram