Blog

Hoe kom ik aan een zachte, gladde en glanzende huid?

Wij krijgen dagelijks verschillende vragen over bepaalde huid(klacht). In deze blog zullen weer één van de veelgestelde vragen uitlichten! Vandaag vertelt Wendy je aan de hand verschillende tips hoe ook jij een zachte, gladde en glansende huid kunt krijgen!

Een andere veelvoorkomende vraag is, mijn huid is de laatste tijd ruw en/of schilferig en ik wil graag weer een zachte, gladde huid. Wat kan ik hiervoor doen?

Wanneer je huid ruw, droog, trekkerig of schilferig is, is je huid uit balans. Dit kan op zowel je gezicht als lichaam voorkomen. Het kan van binnenuit komen of door uitlokkende factoren verergeren. Maar wat kun je eraan doen?

Gezicht:
Gebruik de juiste huidverzorgingsproducten. Met ZO Skin Health hebben we al veel cliënten geholpen om van bovenstaande klachten af te komen. Na het reinigen kun je schilfering voorzichtig verwijderen met een milde scrub, bijvoorbeeld de Dual Action Scrub of de Exfoliating Polish. De Enzymatic Peel is ook een fijn product. Het is een thuispeel, waarmee de huid versneld vernieuwt. Hierdoor wordt de huid gladder en zachter, dus ook fijn bij een ruwe huid. Dit is ook geschikt voor huidziekten, zoals keratosis pilaris.
Bij eczeemklachten of een hele gevoelige huid kies je voor milde producten, zoals een reiniging en crème. Het belangrijkste is het herstellen van de huidbarrière (buitenste huidlagen die je lichaam beschermen). Een trekkerige huid is vaak vochtarm en ook hier is huidbarrière niet in balans. Door een persoonlijk protocol op te stellen, kunnen we je huid weer in balans brengen.

Lichaam:
1. Niet te lang en te heet douchen.
2. Gebruik een doucheolie in plaats van zeep (zonder parfum).
3. Smeer je huid in met een olie of hydraterende crème (zonder irriterende stoffen).
Voorkom wondjes aan de huid, zodat vocht niet op die manier verloren gaat.
4. Drink voldoende water om het vochtpeil in je lichaam op orde te houden.
5. Indien je producten met retinol gebruikt, kan in de een koudere periode wat (meer) schilfering optreden omdat de verwarming aan staat, waardoor een droge lucht ontstaat. Maar ook de overgang tussen warm en koud kan hier invloed op hebben. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen.
6. Je kunt ook tijdelijk een hydraterende crème gebruiken, zoals de Renewal Crème of de Recovery Crème, zodat je huid wordt gekalmeerd en de schilfering en droogte zal verminderen.

“Wil je ook graag make-up dragen? Kies dan voor een matterende primer en een poeder op basis van mineralen. Colorescience heeft hiervoor de juiste producten en bevat geen alcohol, talk, parfum, minerale oliën, en kleurstoffen!”

Liefs,

Wendy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram