Blog

Hoe ontstaat een droge huid?

Bij ons in de kliniek horen we in deze tijd veel cliënten vertellen dat ze last hebben van een droge huid, terwijl zij niks anders doen en/of gebruiken dan hun normale routine. Een droge huid is een veel voorkomend probleem, zeker in deze periode van het jaar, door bijvoorbeeld de weersveranderingen en de verwarming bij jou thuis. In deze blog leg ik je uit hoe het komt dat jouw huid zo droog is! Ben je benieuwd? Lees snel verder!

De bovenste laag van jouw huid heeft een barrièrefunctie, dit is een bescherming voor jouw huid en zorgt ook voor een goede weerstand van de huid. Het zorgt ervoor dat de indringers van buitenaf, hierbij kun je denken aan chemische stoffen en bacteriën, niet in de huid binnen kunnen komen. Om de cellen van deze bovenste huidlaag ligt een beschermend laagje. Dit kun je ook wel de ‘Natural Moisterizing Factor’ noemen. Ook produceert je huid vanuit de dieper gelegen levende huidlagen een vettig stofje. Dit benoemde stofje zorgt ervoor dat de huidcellen bij elkaar blijven en opgevuld worden. In dit olielaagje leven huideigen bacteriën, die zorgen voor jouw unieke huidflora en daarnaast werkt het als een beschermlaag voor jouw huid!

Jouw huid is in goede staat om zichzelf te hydrateren vanuit de diepere lagen van de huid. De huidbarrière en de besproken beschermlaag van jouw huid zorgen ervoor dat het vocht wat je huid zelf aanmaakt goed vastgehouden wordt. Bij een droge of gevoelige huid is dit beschermlaagje aangetast of soms zelfs kapot. Door dit intacte beschermlaagje van de huid verdwijnt het vocht wat je huid zelf aangemaakt heeft naar buiten en is er een tekort van de huidvetten. Hierdoor voelt je huid droog, trekkerig en geïrriteerd aan.
Dit is natuurlijk erg vervelend als dit bij jou het geval is, maar gelukkig is hier iets aan te doen. Je kunt namelijk jouw huidbarrière en beschermlaagje verbeteren en/of genezen door middel van passende producten en behandelingen. Zo komt jouw huid weer in balans en zul je minder tot geen last meer hebben van een droge, trekkerige en gevoelige huid.

Benieuwd hoe? Hierover geef ik je wat voorbeelden:

  • Bijvoorbeeld door onze crème, de Daily Power Defense. Dit fijne product zorgt ervoor dat beschadigde cellen worden gerepareerd en dat toekomstige schade wordt voorkomen.
  • Of door een chemische peeling. Elke peeling heeft zijn eigen werking en zo zijn er ook peelings die de hydratatie van jouw huid verbeteren en de huidbarrière versterken.
  • Ook kun je je huid verbeteren door middel van suppletie. Een basisvoorbeeld van een geschikt supplement hiervoor is Omega+. Dit supplement verbeterd de kwaliteit van de cellen in de  huid. Zo behoud je een elastische en soepele huid.

Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden om jouw huidbarrière en beschermlaag aan te pakken! Wil je hier meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op.

Ik hoop dat je weer met veel plezier gelezen hebt!

Lieve groet,
Lorraine

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram