Blog

Pak jouw pigmentvlekken aan

Bij ons in de kliniek krijgen we regelmatig de vraag of wij iets tegen pigment kunnen doen. Er zijn verschillende pigmentaandoeningen en de behandeling ervan kan verschillen. Gelukkig kunnen we in veel gevallen het pigment behandelen. In deze blog lees je meer over de meest voorkomende pigmentaandoeningen bij ons in de kliniek en hoe je dit kan behandelen!

  • Lentigo Solaris: dit zijn gepigmenteerde ouderdomsvlekjes op het gezicht, handen en/of decolleté welke met de cryopen (stikstof), IPL en laser of ZO Skin Health producten thuis behandeld kunnen worden. Deze pigmentvlekjes ontstaan door zonschade;
  • Melasma/zwangerschapsmasker: dit is pigment wat zich meestal bevindt op de jukbeenderen, de neus, de bovenlip of het voorhoofd en dit kun je zelf thuis behandelen door producten uit een pigmentprotocol van ZO Skin Health. Het kan bijvoorbeeld ontstaan door hormonen of langdurig pilgebruik.
  • Dermatosis Papulosa Nigra: dit zijn ronde verheven gepigmenteerde bultjes die kunnen worden behandeld door coagulatie (verhitting) met een laser of elektrocoagulatie door middel van stroom en een naaldje.
  • Veruca seborrhoica: dit zijn verdikte gepigmenteerde plekjes die een wratachtige structuur kunnen hebben en ze worden ook wel ouderdomswratjes genoemd. Deze ontstaan vaak door opgelopen schade door de zon. Je kunt ze behandelen door ze te bevriezen met stikstof of te verhitten door middel van coagulatie, maar ook kunnen ze worden weggebrand met een Zapper of CO2-laser.
  • Poikiloderma van Civatte: hierbij zie je pigmentvorming en roodheid wat kan voorkomen op het voorhoofd, de hals en decolleté. Je kunt dit behandelen met IPL.
  • Sproetjes: dit zijn oppervlakkig gelegen kleine gepigmenteerde vlekjes op het gezicht en/of lichaam. Sommige mensen hebben het hele jaar door sproetjes en bij anderen komen ze alleen tevoorschijn bij blootstelling aan de zon. Je kunt het behandelen met IPL of laser of met pigmentremmende producten van ZO Skin Health voor thuis;
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH): dit  is een te veel aan pigment wat is ontstaan na een wondje of ontstekingsreactie in de huid. Het is lastig te behandelen en komt vaak weer terug. Het zou kunnen verbeteren met producten, maar soms trekt het ook na verloop van tijd vanzelf weer weg.
  • Vitiligo: dit zijn gedepigmenteerde plekken op de huid wat vaak symmetrisch en in de plooien ontstaat. Het is een auto-immuunziekte waarbij de huid de eigen pigmentcellen aanvalt. Dit is helaas een aandoening waar bij niets aan kunnen doen. Hierbij adviseren we je om naar de dermatoloog te gaan.

Bij al deze pigmentaandoeningen is zonbescherming erg belangrijk! Smeer je huid dagelijks in met SPF 30 of 50, herhaal dit als je langere tijd buiten bent, bedek je huid en/of blijf zoveel mogelijk uit de zon om verbranding, verergering, terugkeer en nieuw pigment/schade te voorkomen.

In deze blog over pigment lees je nog meer over pigment. Heb je zelf pigment en wil je dat laten behandelen, dan ben je ook altijd welkom bij ons in de kliniek.

Het laserseizoen is weer van start gegaan en om dit te vieren hebben we een super goede actie voor je! Wil jij 25% korting op jouw behandeling en een SPF van ZO Skin Health cadeau? Check de actiepagina!

Liefs,

Mandy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram

Op onze Instagram ontdek je alles over huidverzorging: van voor- en nafoto’s van behandelingen en handige tips tot een kijkje achter de schermen bij onze specialisten. Mis geen acties en laat je inspireren door de resultaten van onze tevreden klanten!