Blog

Pas jouw skin routine aan na de zomer, zo is jouw huid weer herfst-ready!

Herken je dat na de zomer? Acne, een dikkere of doffe huid? Of heb je, ondanks goed smeren, net iets te lang in de zon gezeten en per ongeluk toch wat pigmentvlekjes ontwikkeld? Hoe krijg je je huid weer in een goede conditie nu we straks richting de herfst gaan? In deze blog zullen we jou meer hierover vertellen.

Wat gebeurt er nu precies met jouw huid in de zomer en waardoor komt dit? De allergrootste boosdoener is de zon. In de zomer is de Uv-straling op z’n hoogst. Zeker met een zomer als dit jaar met tropische temperaturen en veel zonnestralen.

Door overmatige Uv-straling wordt het natuurlijke hyaluronzuur in jouw huid afgebroken. Normaal zorgt dit ervoor dat je huid goed zijn vocht kan vasthouden. Het gevolg hiervan is een drogere huid. Door de zon zal je huid ook verdikken, minder licht reflecteren waardoor deze doffer toont. Een verdikte huid kan minder goed het talg kwijt, waardoor het gaat verstoppen en je acne krijgt. Tot slot kunnen er ter bescherming van je huid, door zonlicht pigmentvlekjes ontwikkelen.

Zo pas je jouw skin routine aan

Acne
Heb jij last van acne gekregen na de zomer? Dan is het belangrijk om dagelijks te exfoliëren met een scrub. Deed je dit maar 1 of 2 keer per week? Gebruik deze dan nu voorlopig even 1 keer dag. Indien je nog geen exfoliërende dagcrème gebruikt, adviseren wij je om de Enzymatic Peel te gebruiken. Deze crème zorgt ervoor dat je dode huidcellen opgelost worden en je huid verdunt waardoor talg makkelijker naar buiten kan. Indien je voorheen 1 keer per dag een pad gebruikte, adviseren wij je bij veel talg dit 2 keer per dag te gaan gebruiken.
Door een verdikte huid heb je minder glans en toont je huid doffer. Als je regelmatig dode, overtollige huidcellen verwijderd door middel van een exfoliant, zal je huid ook minder dof tonen en zijn natuurlijke glans weer terugkrijgen. Hierdoor toont je huid een stuk frisser en gezonder. Een mooi hiervoor is de Enzymatic Peel.

Droge huid
Bij een droge huid is het fijn om je huid dagelijks extra te gaan voeden. Dit kun je doen door tijdelijk de Renewal Crème te gaan gebruiken. Deze crème ondersteunt het vochtgehalte in de huid en herstelt de natuurlijke vochtbalans in jouw huid.

Pigment
Heb jij pigmentvlekjes ontwikkeld en wil je deze lichter krijgen? Of voorkomen dat ze donkerder gaan worden? Dan is het belangrijk om pigmentremmende producten te gaan gebruiken. 2 hele mooie producten zijn hiervoor de Brightalive en het Vitamin C serum. Beide gaan preventief nieuw pigment tegen en verlichten het bestaande pigment. En tot slot blijft een goede SPF van belang!

Heb jij vragen of wil je advies voor jouw huid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram