Blog

Peeling: wat is het en wat doet het?

Een peeling is een vloeistof op basis van zuren. Dit kunnen verschillende zuren apart of
gecombineerd zijn, daarnaast kan een peeling verschillende enzymen en actieve werkstoffen
bevatten.

We kiezen het soort peel op basis van huidtype en indicatie. Maar het soort zuur is ook afhankelijk hoe diep het in de huid komt. De hoge zuurgraad zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag afschilfert en de huid zich sneller gaat vernieuwen.

Hoe een peeling werkt

Wanneer je niet regelmatig peelt, zal de huidvernieuwing langzamer gaan, hierdoor blijven huidcellen langer dan nodig op de huid. Als gevolg verdikt de huid in de bovenste dode huidlagen. En een dikke dode huidlaag zorgt weer dat er minder snel cellen vernieuwen, dan zit je in een vicieuze cirkel en vernieuwt je huid steeds langzamer en verdikt je huid steeds meer. Een verdikte huid ziet er dof en grauw uit en voelt ruw aan. Talg zal meer verstoppen waardoor je eerder verstopte poriën krijgt, wat weer kan leiden tot pukkels.

Het ondergaan van een peel zorgt ervoor dat alle cellen worden opgeschud, waardoor er meer activiteit ontstaat en zich daardoor sneller gaan vernieuwen. Het vernieuwen van de cellen is een continu proces, maar wat wel gestimuleerd moet blijven worden. Anders worden de cellen lui en inactief en dat leidt tot huidproblemen of vroegtijdige huidveroudering.

Ons advies is om de peeling in kuurverband te ondergaan. De peelings worden dan in sterkte opgebouwd. En zo ben jij een stap dichterbij jouw droomhuid!

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram