Blog

Wat kan ik doen als mijn huid onrustiger is?

Bij Clinic of Skin zijn we gespecialiseerd in het behandelen van verschillende huidproblemen. We krijgen dagelijks e-mails, telefoontjes en binnenlopende cliënten met vragen over hun huid(klacht). In deze blog zullen we één van de veelgestelde vragen behandelen!

Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je huid (tijdelijk) onrustiger is. Met onrustiger bedoelen we dat je huid niet in balans is en dat een klacht waar je weleens last van hebt (gehad), weer erger kan worden of opvlamt. Denk hierbij o.a. aan pukkeltjes, roodheid, ruwe huid, schilfering en/of ontstekingen.
De factoren die invloed kunnen hebben op je huid zijn: hormonen, stress/spanning, zuivelgebruik, een onrustige, drukke tijd doormaken, slecht slapen, ongezond eten, slecht/weinig verzorgen van je huid en/of de verkeerde verzorgingsproducten gebruiken.
Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je huidbarrière uit balans raakt. Een gezonde huid die in balans is, heeft geen last van klachten als droogheid, schilfering, pigmentvlekjes, vaatjes, acne of een vet laagje.
Wellicht zag je het al aankomen, maar: een gezonde leefstijl is belangrijk voor je huid. Als jij van binnen uit balans bent, dan is het niet zo gek als je huid(barrière) ook uit balans raakt.

Zorg er daarom voor dat je volgende adviezen opvolgt:

  1. Eet gezond en gevarieerd (dat wil zeggen: minimaal 2 liter water, veel groente en fruit, weinig tot geen suikers en vaste eetmomenten – dus niet 5x per dag snaaien en zitten graaien in de snoepla).
  2. Zorg voor ritme en regelmaat: ga op tijd naar bed en sta op dezelfde tijd ‘s ochtends weer op, zodat je voldoende slaapt.
  3. Gebruik de juiste huidproducten die ervoor zorgen dat jouw huid zelf aan het werk is en weer in balans komt. Twee keer per dag je huid goed verzorgen en je huidprobleem aanpakken doet écht een heleboel. Hier kun je zoveel resultaat mee behalen. Wij werken graag met ZO Skin Health en zien hier (samen met onze cliënten) zoveel mooie resultaten door! We stellen graag een protocol voor je op om samen met jou, jouw perfecte huid te verkrijgen.
  4. Er zijn steeds meer onderzoeken waaruit blijkt dat het gebruik van zuivel (zoals melk, kaas, yoghurt – van de koe) een negatieve uitwerking kan hebben op de darmen en de huid.
  5. Probeer eens om 1-2 maanden geen zuivel te gebruiken. Indien je huid verbetert weet je dat dit voor jou een oorzaak kan zijn en kun je hier bewuster mee omgaan.
  6. Hormonen kunnen ook invloed hebben op de huid, zoals tijdens de menstruatie of bij tieners in de puberteit. Dit is iets wat van binnenuit komt en wat in een golfbeweging gaat.
  7. Dit zou je positief kunnen beïnvloeden door het inzetten van voedingssupplementen, zoals de Super Greens+ van ScKIN Nutrition. Stress, spanning en het doormaken van een onrustige of drukke periode in je leven, kunnen een trigger zijn waardoor huidproblemen opkomen of verergeren. Probeer te zorgen voor balans en voldoende ontspanning.
  8. Erken wat zorgt voor de stress/spanning en ga op zoek naar manieren om wat rust te creëren. Misschien helpt sporten goed voor jou, dagelijks mindfulness beoefenen, mediteren, het lezen van een boek, wandelen of kijk je graag een spannende serie. Dit is voor iedereen persoonlijk. Ga op zoek naar dat voor jou helpt.

“Een huid gezonde huid die in balans is, heeft geen last van klachten als droogheid, schilfering, pigmentvlekjes, vaatjes, acne of een vet laagje.”

Lieve groet,

Wendy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram