Blog

Welke vitamines en voedingssupplementen zijn onmisbaar tijdens je zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap is het natuurlijk heel belangrijk om genoeg en de juiste voedingsstoffen en vitamines binnen te krijgen. Dat is niet altijd makkelijk, zeker niet wanneer je misselijk bent of bepaalde voeding niet (meer) kunt verdragen.

Zelf was ik tijdens mijn zwangerschap heel misselijk en helaas duurde dit bij mij ook echt 9 maanden… hierdoor kon ik niet zo gezond eten als dat ik normaal doe. Doordat ik wel m’n supplementen ben blijven gebruiken kon ik erop vertrouwen dat ik toch de juiste vitamines binnen kreeg.

In deze blog vertel ik je welke supplementen onmisbaar zijn tijdens je zwangerschap.

Omega+
Als eerste adviseer ik altijd de Omega+. Het is heel belangrijk om voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen, dit heeft extra voordelen voor, tijdens en na je zwangerschap. De ontwikkeling van de hersenen en het netvlies van je baby wordt namelijk bevorderd als je tijdens je zwangerschap en bij het geven van borstvoeding voldoende omega 3-vetzuren binnenkrijgt. Ook zijn omega 3-vetzuren belangrijk voor je eigen hersenen en zal je minder last hebben van ‘zwangerschapsdementie’😉.

Ik adviseer altijd om 2 capsules Omega+ per dag te slikken. Zelf nam ik er één in de ochtend en één de avond.

Collagen+
Collageen is een lichaamseigen eiwit, dat het bindweefsel sterk maar ook soepel houdt. Tijdens je zwangerschap is het fijn om jouw bindweefsel te ondersteunen. Dit helpt bij het voorkomen van striae. Naast een hoge dosering omega, is de Collagen+ een echte multivitamine en bevat hij vele andere vitamines die belangrijk zijn tijdens de zwangerschap. Hij bevat o.a. vitamine C, calcium en zink.
Vitamine C zorgt voor een natuurlijk sterke weerstand en helpt je lichaam bij het opnemen van ijzer. Hierdoor wordt ijzer beter opgenomen en zul je minder snel een ijzertekort hebben. Calcium is nodig voor de baby om sterke botten en tanden te ontwikkelen en om een gezond spier-, hart- en zenuwstelsel te ontwikkelen. Zink is van belang bij de grote celgroei van de foetus.

Vitamin D+
Vitamine D draagt bij aan de celdeling en aan het behouden van sterke botten. Als je zwanger bent heb je vitamine D nodig voor de groei en ontwikkeling van het beenderstelsel bij je baby. Bij een zwangerschap wordt altijd aangeraden om extra vitamine D in te nemen.

Vitamin B12+
Zwangeren hebben een verhoogde kans op een tekort aan vitamine B12. Een tekort kan leiden tot bloedarmoede en verminderde groei van het kindje. Daarbij is foliumzuur ook erg belangrijk voor tijdens en na de zwangerschap voor de groei en het zenuwstelsel van de baby. De kans is klein dat er genoeg foliumzuur uit voeding wordt gehaald. In de Vitamin B12+ zit foliumzuur als folaat (actieve vorm). Dit supplement is dan ook essentieel tijdens de zwangerschap.

Triple Magnesium+ 
Magnesium is voor iedereen een belangrijke aanvulling en draagt bij heel veel bij zoals een goede werking van het zenuwstelsel, de aanmaak van eiwitten, vetzuren en hormonen, een goede spierwerking en de opname van calcium in de botten. Je haalt magnesium uit voeding, maar dit is niet altijd genoeg. Wanneer je last hebt van een hoge bloeddruk of rusteloze benen dan is het zeker aan te raden om extra magnesium in te nemen.

Ben je zwanger en wil je weten welke supplementen jou extra kunnen ondersteunen of gebruik je al supplementen en wil je weten of je deze mag blijven gebruiken?

Wij helpen je graag verder.

Liefs Wendy

 

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram