Blog

Wendy’s Voedingstips

In de vorige blog ter ere van mijn 40e verjaardag deelde ik je al mijn skincare routine en welke producten ik gebruik om mijn huid jong en fris te houden. Naast de juiste huidverzorging is voeding ook een heel belangrijk onderdeel en vertel ik je in deze blog hoe ik mijn huid van binnenuit voed met de juiste voedingsmiddelen.

Zoals je misschien wel vaker in onze blogs en mijn video’s hebt gelezen of gezien zijn bepaalde voedingsmiddelen niet goed voor je en ook niet voor je huid. Dit zijn o.a. suiker, gluten en dierlijk zuivel. Deze voedingsmiddelen vermijd ik dan ook zoveel mogelijk. Het is natuurlijk makkelijk te zeggen wat je niet mag eten, maar wat eet je dan wel? Dat is vaak de kunst. Wat voor mij helpt is altijd veel gezonde producten in huis te hebben zodat ik altijd wat kan maken. En ik neem er ook altijd de tijd voor, want als je even snel iets moet eten is dat vaak een ongezondere keuze.Ik eet 3x per dag een goede volle maaltijd en neem dan niets meer tussendoor. Ook zorg ik ervoor dat elke maaltijd eiwitten, en 2 of zelfs 3  van de maaltijden groenten bevat en zorg ik dat ik dagelijks ook hierin afwissel.

Hieronder deel ik wat voorbeelden van maaltijden die ik neem, dit wissel ik regelmatig af want elke dag hetzelfde eten is ook niet zo gezond. Ik hoop dat ik je met de voorbeelden kan inspireren.

Ontbijt:

 • Smoothiebowl: spinazie of boerenkool, havermout, banaan in de blender en dan in een schaaltje doen en aftoppen met wat zacht fruit of een kiwi, zaden, noten of pitten
 • Amandelyoghurt met fruit, noten en/of zaden
 • 2 gebakken eieren met avocado en zalm

Lunch:

 •  Zelf gemaakte soep (heel veel groenten) met een kastanje- of boekweitcracker en een gekookt ei of kipfilet
 • Salade met veel groenten en gerookte kipfilet of juist met vis zoals zalm of tonijn
 •  Omelet met groenten zoals tomaat, champignons, spinazie, olijven en fetakaas

Diner:

 •  Groenten met zilvervliesrijst en kip
 • Boontjes met zoete aardappel en zalm
 • Glutenvrije pasta met zelfgemaakte tomatensaus met daarin veel groenten en kipgehakt
 • Traybake uit de oven met veel soorten groenten
 •  Hier maak ik heel veel varianten op, steeds met andere groenten

Voor mij werkt het goed dat ik mijn maaltijden ook echt maak met wat ik lekker vind en daarom voelt het voor mij niet als een straf en geniet ik van de maaltijden. Omdat het voedzaam is heb ik tussendoor geen behoefte aan snacks en is het beter voor mijn bloedsuikerspiegel dan om meer eetmomenten op een dag te hebben.
Vaak kijk ik in de koelkast en bedenk ik iets met de producten die ik in huis heb. Pasta, rijst en kruiden heb ik altijd in huis en met de groenten en vis of vlees kan ik variëren.
Je moet ook niet denken dat ik een heilige ben hoor, ik heb ook wel eens een cheatdag of weekend. Ik eet ook wel eens pizza met mijn kids of kruidnoten en een wijntje met chips in het weekend. Maar ik herpak me altijd weer, want het gevaar is vaak dat je de andere dag weer iets ongezonds neemt en de volgende dag dan ook weer. Dan kost het vaak meer moeite om weer in het gareel te komen. Voor mij werkt het heel goed om de hele week 3 gezonde maaltijden te nemen met niks tussendoor. En in het weekend sowieso een gezond ontbijt en lunch en dan mag ik daarna ook wel iets ongezonds.

Naast mijn voeding neem ik ook voedingssupplementen. Dit omdat je door voeding niet alle vitaminen binnenkrijgt en je lichaam ook niet alle benodigde vitaminen kan aanmaken.
Welke supplementen neem ik dagelijks:

 • Omega+ visolie 2 capsules per dag. Elke cel in je lichaam heeft visolie nodig en het werkt goed voor een soepele en elastische huid.
 • Vitamine C is onmisbaar voor een mooie huid en werkt bewezen tegen huidveroudering. Daarnaast werkt het natuurlijk ook top voor je immuunsysteem.
 • Vitamine D neem ik voor extra energie, zeker in de winter
 • Magnesium+ gebruik ik om beter te slapen en voor mijn energie
 • Collagen+ is onmisbaar tegen rimpels en huidverslapping. Collageen zorgt echt voor de stevigheid van je huid en gebruik ik nu al 5 jaar iedere dag.

Deze supplementen gebruik ik van ScKIN en ik heb je hierboven mijn belangrijkste redenen genoemd waarom ik ze neem. Daarnaast doen bovenstaande supplementen natuurlijk nog veel meer voor je huid en lichaam. Dit werkt goed voor mij, maar of dit ook voor jou goed werkt kun je het beste bij ons navragen in de kliniek. Daar helpen we je graag om de beste supplementen voor jou uit te kiezen en we hebben ook speciale vragenlijsten om te kijken wat je precies nodig hebt.

Ben je benieuwd naar mijn Skincare routine? Klik dan hier voor mijn vorige blog.

Liefs,

Wendy

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram