Blog

Zo komt jouw huid de zomer door

Herken je dat, tijdens of na de zomer ineens last van (meer) acne, pigmentvlekjes of minder glans? Lees dan snel verder!

In de zomer kan de huid vetter, doffer of juist droger zijn, maar ook rode bultjes, huiduitslag en zonverbranding kunnen de huid ontsieren. Er zijn gelukkig genoeg behandelingen om te zorgen dat je ook in de zomer een mooie huid hebt!

Eén van de belangrijkste weersinvloeden is de zon, of eigenlijk uv-straling. Buiten het feit dat de zon slecht voor je huid en huidveroudering versnelt, heeft het nog meer negatieve effecten op de huid. We zetten deze effecten hieronder voor je op een rij:

Acne:
Door de zon droogt je huid uit, waarna de opperhuid verdikt raakt. Hierdoor kan talg minder makkelijk naar buiten en kunnen er mee-eters en puistjes ontstaan. Je kunt dit behandelen door reinigende behandelingen te ondergaan. Ook kun je peelings doen om de huid dunner te maken zodat het talg makkelijker eruit kan en minder snel gaat verstoppen in je huid. Vaak zien wij ook na de zomer een explosie van talg in de zongebruinde huiden. Let daarom op en laat je in de zomer (vaker) behandelen om dit te voorkomen.

Pigment:
Als natuurlijke afweer en bescherming voor je huid, maakt je huid pigment aan zodra deze in contact komt met de zon. Te veel blootstelling aan zon kan onregelmatig verspreide pigmentvlekken geven. Hierdoor krijg je bruine vlekken op het gelaat of lichaam. Je kunt dit behandelen en preventief tegengaan door producten van ZO Skin Health te gebruiken. In het najaar kan pigment vaak behandeld worden bij ons in de kliniek met behandelingen.

Dofheid:
Zonlicht droogt de huid uit waardoor deze verdikt. Door een verdikte huid kan licht minder goed reflecteren waardoor deze er dof gaat uitzien. Dofheid kun je goed behandelen met exfoliërende producten van ZO Skin Health. Ook kun je peelings ondergaan om dode huidcellen af te laten schilferen en de huid te verdunnen. Zo krijgt de huid zijn natuurlijke glans terug! Wij hebben meerdere peelings die heel geschikt zijn in de zomer.

Huidveroudering:
Vanaf je 25ste jaar wordt er minder collageen en elastine in de huid aangemaakt. Hierdoor wordt de huid slapper en kunnen fijne lijntjes ontstaan. Door zonlicht wordt dit effect versterkt en collageen en elastine afgebroken. Dit zorgt voor versnelde huidveroudering, waardoor je nog sneller fijne lijntjes, rimpels, pigmentplekken en verslapping kunt gaan zien. Ga dit tegen met microneedling behandelingen en anti-aging producten van ZO Skin Health. En de allerbeste tip, gebruik elke dag een SPF!

Lieve groet,

Nadia

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram