Behandelingen

Medische Microneedling

Bij medische microneedling worden er minuscule gaatjes in de huid gemaakt, wat ervoor zorgt dat het natuurlijke herstelproces van de huid wordt gestimuleerd. Hoewel dat misschien wat eng klinkt, is het een veilige methode om de huid vanuit de diepte te vernieuwen. Huidverbetering wordt vanuit de diepte gestimuleerd, zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

Werking Medische Microneedling

Tijdens de behandeling microneedling wordt er gebruik gemaakt van de SkinPen. Deze pen bevat 14 minuscule naaldjes, die vibreren en kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Omdat collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, zorgt dit ervoor dat de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en pigmentvlekken vervagen door huidvernieuwing.

Indicaties Medische Microneedling met de SkinPen:

Adviezen na de behandeling

Na afloop van de behandeling met de SkinPen zal de huid er roze/rood uitzien en is het huidoppervlak gevoelig. Daarbij kan de huid prikkelend en warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. De rode kleur vermindert over het algemeen na enkele uren. Bij sommige huidtypen zal dit snel verdwijnen, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanhouden. Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zonbescherming met SPF 30 of 50, omdat de huid gevoeliger is voor zonlicht.

Behandelfrequentie Medische Microneedling

Het natuurlijke herstelproces (de aanmaak van elastine en collageen) dat op gang wordt gebracht, is een stapsgewijs proces. Het kan dus even duren voor het gewenste resultaat bereikt is. Na gemiddeld twee tot vier weken worden de eerste resultaten geleidelijk zichtbaar en na acht weken is de verbetering duidelijk te zien. Daarna werkt het proces nog maanden door. Voor een optimaal resultaat is het van belang om deze behandeling in kuurverband te ondergaan, gemiddeld zijn er vier à zes behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen iemand moet ondergaan, is afhankelijk van de leeftijd, de huidconditie en de behandelindicatie. Over het algemeen geldt wel dat hoe meer behandelingen je ondergaat, hoe sneller je het gewenste resultaat bereikt. De behandelingen moeten het liefst om de 4 weken of uiterlijk 6 weken worden ondergaan.

Vergoeding

Voor de behandeling van acnelittekens in het gelaat kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van jouw zorgverzekeraar. Deze vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekeraar welk recht op vergoeding je hebt en raadpleeg de polisvoorwaarden. Soms heb je een verwijzing van jouw huisarts of specialist nodig om de behandelingen vergoed te krijgen.

Tarieven

Microneedling SkinPen gelaat €200 per behandeling
Microneedling SkinPen gelaat incl. dermalux LED €230 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram