Behandelingen

Pigmentvlekjes bevriezen

Diverse goedaardige, kleine huidoneffenheden (zoals ouderdomsvlekken) zijn in principe onschuldig, maar vaak wel cosmetisch storend en ontsierend. Door middel van de CryoPen, een behandeling met stikstof, kunnen deze plekjes op een heel mooie, precieze en vrijwel pijnloze manier behandeld worden.

Cryotherapie is een behandelmethode waarmee diverse huidaandoeningen verwijderd of minder zichtbaar gemaakt kunnen worden. Deze behandeling werkt door middel van bevriezing van weefsels. De aandoening zal door de bevriezing afsterven en wordt vervangen door een nieuwe, gezonde huid. De CryoPen werkt tot op de millimeter nauwkeurig, waardoor het gezonde weefsel rondom de huidaandoening niet zal beschadigen. Ook littekenvorming wordt voorkomen, dankzij de precisie van deze behandelmethode.

Wat kun je verwachten na de behandeling met de CryoPen?

  • Direct na de behandeling kleurt het behandelde gebied rood
  • De eerste paar dagen na de behandeling wordt de huidaandoening donkerder van kleur
  • Er ontstaat een korstje
  • Onderhuids wordt een nieuwe huid aangemaakt
  • Na 10 tot 14 dagen valt het korstje er vanzelf af en blijft er een mooie, nieuwe huid over

Hoeveel behandeling en zijn er nodig?

Afhankelijk van het soort huidafwijking zijn er gemiddeld één tot twee behandelingen nodig. Tijdens een intakegesprek zal de huidtherapeut jouw huidaandoening screenen en vervolgens een indicatie geven van het aantal behandelingen dat je waarschijnlijk nodig zult hebben.

Adviezen na de behandeling

  • Het is belangrijk om van korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Wanneer de nieuwe huid af is, zal het korstje vanzelf verdwijnen. Dit proces duurt gemiddeld 10 tot 14 dagen.
  • Vermijd zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik een zonbescherming met SPF 30 of 50 gedurende minimaal 2 weken na de behandeling.
  • Probeer niet te roken. Roken vertraagt namelijk de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat het korstje op de huid herstelt.
  • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up. Dit zijn camouflerende make-up producten die niet alleen een fantastische dekking hebben, maar jouw huid ook beschermen en kalmeren, zonder de poriën te verstoppen.

Tarieven

Pigmentvlekjes bevriezen klein - middel €75 per behandeling
Pigmentvlekjes bevriezen groot €100 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram