Rimpels

Rimpels

Huidveroudering is een natuurlijk en geleidelijk proces en het ontstaan van rimpels hoort hier (helaas) bij. Veel mensen merken rond het 25e levensjaar dat de eerste rimpels tevoorschijn komen. Dat komt doordat rond deze leeftijd de celdeling en de productie van collageen en elastine afneemt, wat ervoor zorgt dat de huid minder elastisch is en verslapt. Er bestaan verschillende soorten rimpels:

  • Fijne lijntjes – dit zijn de eerste lijntjes die zichtbaar worden. Ze ontstaan door droogte en vermindering van elastinevezels in de huid.
  • Diepe rimpels – dit zijn meer groeven en plooien in de huid. Deze rimpels ontwikkelen zich vaak op latere leeftijd en zijn deels bepaald door genetische aanleg.
  • Fronsrimpels – deze ontstaan door het aanspannen van de huidspieren, door de expressie in het gezicht.

Oorzaak rimpels

Rimpels horen bij het natuurlijke proces van huidveroudering. Naar mate de huid veroudert, vermindert de celproductie en de snelheid van de celdeling. De bovenste huidlagen worden hierdoor dunner en de huidlagen eronder veranderen door vermindering van bloedvaten, bindweefsel en talgklieren. Ook de productie van collageen en elastine neemt af, waardoor de huid stevigheid en elasticiteit verliest. Daarnaast vermindert het onderhuids vetweefsel, wat ervoor zorgt dat de huid minder vol en veerkrachtig is. Dit hoort allemaal bij het natuurlijke verouderingsproces en is helaas niet te voorkomen. Er zijn echter wel een aantal factoren die dit proces kunnen versnellen, zoals zonnen en roken. Overmatige blootstelling aan zonlicht en roken leiden tot extra afbraak van elastine en collageen.

Advies Clinic of Skin

Huidveroudering is een natuurlijk proces, dat helaas met geen enkele behandeling stopgezet kan worden. Wel kunnen de effecten van huidveroudering (zoals rimpels), mooi behandeld worden, zowel thuis als bij ons in de praktijk. De huidtherapeuten van Clinic of Skin hebben verschillende adviezen op een rijtje gezet, die je thuis kunt toepassen en die erbij kunnen helpen om je huid in de beste conditie te houden. Deze adviezen vindt je terug op onze pagina over huidveroudering.

Behandeling rimpels

Echte rimpels zullen nooit volledig verdwijnen, maar kunnen middels een behandeling wel heel mooi vervaagd worden. Bij Clinic of Skin hebben we diverse methoden waarmee we rimpels behandelen. De nieuwste en meest effectieve behandeling is een laserbehandeling met de ResurFX laser. Dit is een fractionele, non-ablatieve laser. De ResurFX laser zorgt voor huidvernieuwing door de productie van nieuw collageen en elastine in de diepere huidlagen te stimuleren. Deze behandeling zorgt ervoor dat fijne lijntjes vervagen en diepe rimpels minder diep worden. De laser zorgt er tegelijkertijd voor dat verkleuringen van de huid (zoals ouderdomsvlekjes) verminderen of verdwijnen, zodat de huid weer egaler wordt. Het resultaat van een behandeling met de ResurFX laser is frissere, effen en daardoor jeugdigere uitstraling.

Ook kan huidveroudering heel mooi behandeld worden met de medische huidverzorgingsproducten van ZO Skin Health. Deze producten werken diep in de huid en dragen bij aan een gezonde en stralende huid. De huidtherapeuten van Clinic of Skin kunnen je adviseren over de behandeling met deze producten.

Huidveroudering kan ook goed behandeld worden door middel van Endermologie (LPG) of bindweefselmassage. Beide behandelingen zorgen ervoor dat de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.

Als je benieuwd bent wat wij voor jouw huid kunnen betekenen, kun je altijd langskomen voor een passend huidadvies. Tijdens een intake kunnen wij je huid beoordelen en samen met jou een behandelplan opstellen om je huid weer te laten stralen.

Menu
Update 14-12-2020: Wij vallen onder de medische contactberoepen en blijven daarom geopend.
This is default text for notification bar