Blog

Back in shape na je zwangerschap

Je bent net moeder geworden van een klein wondertje en je merkt dat je lichaam niet zomaar weer in shape is. De huid van je buik is wat verslapt en het laatste beetje vet krijg je niet weg met alleen sporten en gezonde voeding.

Met het Clinic of Skin Mama programma kunnen wij je helpen jouw buik weer in shape te krijgen. In dit programma doen we 2x per week een lpg-behandeling van de buik en lovehandles. Een lpg-behandeling is een intensieve bindweefselmassage wat ook nog eens vrijwel pijnloos is! Het brengt jouw lichaam weer in shape doordat vetafbraak wordt gestimuleerd, het bindweefsel van de huid wordt versoepeld en collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt jouw buik strakker en platter op een natuurlijke manier!

Naast het volgen van het Mama programma bij ons in de kliniek is het ook belangrijk om thuis aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl en regelmatig sporten. Hieronder geef ik je een aantal tips voor een gezonde leefstijl:

Tip 1: Dagelijkse gezonde voeding is de basis voor een gezonde leefstijl. Gezonde voeding zorgt ervoor dat vetopslag beperkt wordt, waardoor je zoveel mogelijk resultaat uit de lpg-behandelingen kunt behalen. Denk hierbij aan het beperken van koolhydraten en suikers en het verhogen van je inname gezonde vetten, eiwitten, groente en voldoende fruit.

Tip 2:  Om de vetverbranding op gang te houden is het belangrijk dagelijks een half uur intensief te bewegen in de vorm van wandelen, fietsen, zwemmen of cardio/krachttraining.

Tip 3: Tijdens een lpg-behandeling komen onder andere afvalstoffen vrij die je het beste kunt afvoeren door dagelijks minimaal 2 liter water te drinken.

Tip 4: Tijdens een lpg-behandelingen worden vetten vrijgemaakt, die door middel van minimaal 30 minuten intensief sporten verbrand moeten worden. Denk hierbij aan een combinatie van cardio- en krachttraining zoals fitness, bootcamp, crossfit, bodypump, bodytec etc.

Danique van Vrouw Fitness Boutique geeft je nog een aantal sporttips waar je zelf thuis mee aan de slag kan. Wist je dat Vrouw Fitness Boutique en Clinic of Skin een leuke samenwerking hebben wat voor jou een leuke korting kan opleveren op het Mama Programma bij Clinic of Skin.

Tip 1: “geen tijd” om te sporten? Betrek je kindje in je sportmoment. Gebruik je baby (in de draagzak) als extra gewicht tijdens squatten, lunges of overhead presses. Maak lunges met je kinderwagen vooruitduwend of kus je kindje bij elke push up.

Tip 2: Minder dan 6 maanden geleden bevallen? Vermijd nog even rennen, springen en high impact oefeningen. De bekkenbodem heeft de afgelopen maanden veel druk gehad van de zwangerschap, kan een trauma hebben gehad van de bevalling (knip, scheur) en heeft pas 75% van zijn trekkracht terug. Wil je toch een hoge hartslag hebben? Probeer eens 1 minuut airsquats, step ups (op de trap), carry walks (maxicosi tillen met baby) of een sit-to-stand op 1 been.

Tip 3: Vet op de buik kan niet lokaal verbrand worden door te sporten, wat hierbij wel kan helpen is lpg. Sporten kan wel je algehele energiebalans veranderen waardoor je gaat afvallen in het algemeen, mits je calorie inname lager is, ook kan buikspieren trainen ervoor zorgen dat er meer definitie getoond wordt in buik omgeving. Echter is dit pas zichtbaar bij vrouwen bij een vetpercentage tussen de 13% en 17%. Recent bevallen? Zorg dat je verantwoord start met het trainen van de buikspieren na je bevalling.

Extra:
Zorg dat de buikspieren na je bevalling gekeurd zijn door een bekkenfysio of gecertificeerde pre/postnatale trainer voor je aan een lpg-behandeling begint. De buikspieren hebben behoorlijk wat te voorduren gehad tijdens de zwangerschap. Zorgt dat zij de aandacht en rust krijgen die zij verdienen na de bevalling. VROUW biedt deze optie.

Liefs,

Wendy & Danique

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram