Blog

Salicylzuur, het geheim tegen acne!

n deze blog, die in het thema staat van acné, wil ik je graag wat meer vertellen over salicylzuur. Hierbij kun je denken aan: wat is salicylzuur, wat is de werking van salicylzuur en voor welke huidproblemen kun je salicylzuur inzetten? Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel door!

Wat is salicylzuur?
Salicylzuur is een beta hydroxy acid en is veelal afkomstig vanuit de boomschors van een wilg. Beta Hydroxy Acids, ook wel BHA’s genoemd, werken vetoplosbaar en zorgen voor verzachting van de huid. Salicylzuur hoeft niet geneutraliseerd te worden wanneer de gewenste reactie bereikt is. Na een aantal minuten is het zuur uitgewerkt en hoeft daarom niet van de huid verwijderd te worden. Dit zuur heeft een oppervlakkige werking en zorgt voor een frissere uitstraling!

Wat is de werking van salicylzuur?
Salicylzuur heeft een exfoliërende werking op jouw huid. Met deze exfoliërende werking kun je dode cellen van jouw huid verwijderen en dit zorgt direct voor een frissere uitstraling. Je kunt de huid bijvoorbeeld exfoliëren met de Dual Action Scrub waar salicylzuur in is verwerkt. Salicylzuur heeft een vetoplossend vermogen en is daarom perfect om talg van de huid te verwijderen. Twee belangrijke producten om dit laagje van jouw huid te verwijderen zijn de pads. In zowel de Complexion Renewal Pads als de Oil Control Pads zit 2% salicylzuur verwerkt. Beide zijn daarom dus onmisbaar in jouw ochtend- en /of avondroutine. Niet alleen in de pads en de scrub zit salicylzuur verwerkt, maar ook in onze Exfoliating Cleanser. Perfect voor bijvoorbeeld een normaal tot vette huid.

Kun je niet genoeg krijgen van salicylzuur? Bij ons in de kliniek bieden we ook een salicylzuurpeeling aan van 20% en 30% salicylzuur. Deze peeling is onder andere in te zetten bij een acnegevoelige huid en kunnen we ook plaatselijk aanbrengen op een bepaald behandelgebied in combinatie met een andere peeling of als spot treatment (op die ene vervelende ontsteking net voor een feestje of andere afspraak). De salicylzuurpeeling is op te bouwen door bijvoorbeeld meerdere laagjes van de peeling aan te brengen. Zo kun je jouw huid blijven verbeteren.

Voor welke huidproblemen kun je salicylzuur inzetten?
Zoals eerder vermeld is salicylzuur écht onmisbaar in jouw routine wanneer je een normaal tot vet huidtype hebt. Salicylzuur werkt vetoplossend en lost daarom het bovenste laagje talg op van de huid, waardoor je minder snel kans hebt op ontstekingen en verstopte poriën. Ook werkt salicylzuur exfoliërend en zorgt het zuur ervoor dat het laagje met dode huidcellen (die op de buiten van je huid ligt wordt verwijderd. Zo krijg je direct een frisser uiterlijk en is je huid zich ook echt aan het verbeteren. Win – win! Wanneer je bijvoorbeeld een gecombineerde huid hebt en misschien alleen last hebt van ontstekingen of puistjes op je kin, kunnen we kiezen voor een plaatselijke peeling. Zo kunnen we op jouw kin een salicylzuur peeling aanbrengen, maar op de rest van je gezicht een peeling die misschien beter bij de rest van jouw huid past. Ze passen we de behandeling altijd aan op jouw huid en wensen.

Mocht je meer van salicylzuur willen weten, ben je nieuwsgierig geworden naar onze producten of wil je graag een behandeling inplannen voor bijvoorbeeld een peeling met salicylzuur? Dan ben je uiteraard meer dan welkom bij ons in de kliniek! Maak hier een afspraak.

Misschien tot snel!

Lieve groet,

Lorraine

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram