Thuisbehandelingen

Sproeten

Je hebt sproetjes, iedereen vind ze schattig, behalve jijzelf. Jij wilt liever een hele egale huid. Vooral in de zomer omdat ze dan best donker worden en de sproetjes helemaal samenkomen. Sproetjes zijn allemaal kleine pigmentophopingen en deze kunnen we echt egaler maken of zelfs weg krijgen. Deze sproetjes kun je zelf behandelen en dat kun je doen met een thuisbehandeling en onze begeleiding.

Thuis kun je  producten gebruiken met actieve werkstoffen die dieper in de huid werken. Zij behandelen het pigment en maken de huid gezond. Hiervoor gebruik je de speciale pigmentproducten en kun je zelf thuis je huid egaal maken. Vraag ons gerust om hulp of vraag een gratis online huidadvies aan via onderstaande link en ontvang een persoonlijk behandeladvies.

Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel

Sproeten

Sproeten, wie kent ze niet? De kleine, donkere vlekjes die in de kinderjaren ontstaan en vooral voorkomen bij kinderen met een lichte huid en blond of rood haar. Maar wat zijn sproetjes nou eigenlijk? En stel dat je ze niet mooi vindt, is er dan een manier om er vanaf te komen? Dat vertellen we je op deze pagina.

Wat zijn sproeten?

Sproetjes zijn gepigmenteerde huidvlekjes, waarvan de kleur kan variëren van licht geelbruin tot donkerbruin. Een losse sproet is 1-3 mm groot en heeft een ronde, ovale of onregelmatige vorm. Sommige mensen hebben er slechts enkele op de wangen, terwijl ze bij anderen over het gehele lichaam gelokaliseerd zijn. Als er veel bij elkaar voorkomen, kunnen ze samenvloeien tot een grote vlek.

De oorzaak van sproeten

Sproeten ontstaan op de huid die wordt blootgesteld aan zonlicht en komen daarom vooral voor in het gezicht, op bovenkant van de armen en op het bovenlichaam. De bruine kleur is het gevolg van een toename van pigmentcellen in de huid onder invloed van de straling van de zon. Vaak zijn sproeten erfelijk bepaald. De vlekjes nemen vaak af als men ouder wordt.

Behandeling sproeten

Bij kinderen vindt men sproetjes heel schattig, maar wanneer ze op volwassen leeftijd nog steeds in het gelaat aanwezig zijn, zijn veel mensen (vooral vrouwen) er een stuk minder blij mee. Bij Clinic of Skin kunnen we de sproeten die men cosmetisch storend vindt goed verwijderen. Een losse sproet behandelen we met cryotherapie of de IPL. Ook kan een behandeling met ZO Skin Health geadviseerd worden, als iemand met veel sproeten een egalere huid wil.

De behandeling kunnen we helemaal op maat maken. De één wil de sproeten helemaal laten verdwijnen, een ander wil ze alleen vervagen, maar vindt het nog wel leuk als een enkel sproetje zichtbaar is. Om het gewenste doel te bereiken stellen we in overleg een persoonlijk behandelplan op, dat vooral thuis zal worden uitgevoerd. Lees op de volgende pagina’s meer over de behandelmogelijkheden:

Onze producten zijn gespot in:

Volg ons op Instagram