Acnetherapie

Acnetherapie

Acne is een van de bekendste en meest voorkomende huidproblemen. Deze aandoening ontstaat meestal in de puberteit, maar kan ook op latere leeftijd voorkomen. Acne wordt vaak gezien in het gelaat, maar kan ook op de borst of de rug voorkomen.

De huidaandoening wordt vaak gekenmerkt door een combinatie van puistjes, onderhuidse ontstekingen, comedonen, een vette huid, verstopte poriën, rode vlekjes en/of littekens. Al deze kenmerken vallen onder acne en kunnen bij Clinic of Skin behandeld worden.

Acnebehandeling

Omdat acne bij iedereen anders is, is het belangrijk dat er per persoon een individuele behandeling wordt samengesteld. Voorafgaand aan de behandeling wordt er gekeken naar de staat waarin de huid verkeerd (bijvoorbeeld of er veel actieve ontstekingen aanwezig zijn of vooral restschade, zoals vlekjes en littekens), waarna een behandelplan wordt opgesteld. Ook wordt er een huidanalyse uitgevoerd met de Visia. Dit is wetenschappelijke meetapparatuur waarmee we elk detail van de huid in kaart kunnen brengen. Met deze camera kunnen we o.a. goed de acnebacterie in kaart brengen. Voor het behalen van het optimale resultaat, hanteren we bij Clinic of Skin diverse behandelmethoden, zoals:

Tijdens de eerste weken van het behandeltraject van een actieve acnehuid zal er intensief behandeld worden. De behandelingen zullen dan om de twee tot vier weken plaatsvinden. Als de acne onder controle blijft, adviseren wij om voor onderhoudsbehandelingen terug te komen. Wij houden jouw huid dan in de gaten en zorgen ervoor dat het resultaat behouden blijft.

Resultaat acnebehandelingen

Het resultaat van de behandeling van acne is een schone, gladde en rustige huid met minder/geen ontstekingen. Of dit beoogde resultaat wordt bereikt en hoe snel dit resultaat behaald wordt, is afhankelijk van veel factoren. Een belangrijke factor is de gezichtsverzorging die iemand thuis toepast; het is van belang om de huid ook thuis goed te reinigen en te verzorgen om een optimaal behandelresultaat te krijgen. Daarnaast hebben voeding en een gezonde leefstijl ook effect op de huid. Tijdens de eerste afspraak wordt er ook aandacht besteedt aan voeding en krijg je voedingsadviezen mee naar huis.

Vergoeding

Voor de behandeling van acne in het gelaat kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van jouw zorgverzekeraar. Deze vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of je recht op vergoeding hebt en raadpleeg de polisvoorwaarden. Soms heb je een verwijzing van jouw huisarts of specialist nodig om de behandelingen vergoed te krijgen.

Tarieven

Menu