Behandelingen

Acnebehandeling

Acne is een van de bekendste en meest voorkomende huidproblemen. Deze aandoening ontstaat meestal in de puberteit, maar kan ook op latere leeftijd voorkomen. Acne wordt vaak gezien in het gelaat, maar kan ook op de borst of de rug voorkomen.

De huidaandoening wordt vaak gekenmerkt door een combinatie van puistjes, onderhuidse ontstekingen, comedonen, een vette huid, verstopte poriën, rode vlekjes en/of littekens. Al deze kenmerken vallen onder acne en kunnen bij Clinic of Skin behandeld worden.

Acnebehandeling

Omdat acne bij iedereen anders is, is het belangrijk dat er per persoon een individuele behandeling wordt samengesteld. Tijdens een acnetherapie 1ste afspraak maken wij huidfoto’s met onze medische huidanalyseapparatuur en kunnen wij ook de acnebacterie in kaart brengen die we vervolgens gaan aanpakken. Ons doel is om eerst de huid gezonder te maken en het talg onder controle te krijgen. Dit kunnen wij o.a. doen door reinigende behandelingen eventueel aangevuld met peelings. Met peelings kunnen we de bovenste dode huidlaag verdunnen zodat de poriën minder snel gaan verstoppen en het talg beter naar buiten kan komen. Daarnaast kan het talg in de diepte worden opgelost. Tijdens de intake zullen wij je ook tips geven over wat je thuis het beste wel en niet kunt doen voor je huid. En geven we advies over voeding wat je het beste wel en niet kunt eten. Ook adviseren we je welke producten je thuis het beste kunt gebruiken. De combinatie van zowel behandelingen in de kliniek als thuis de juiste producten te gebruiken, is het meest effectief. Je pakt hierdoor dagelijks thuis ook zo goed het talg aan, waardoor je minder behandelingen nodig zult hebben en je huid sneller mooier en onder controle is. Voor het behalen van het optimale resultaat, hanteren we bij Clinic of Skin diverse behandelmethoden, zoals:

Tijdens de eerste weken van het behandeltraject van een actieve acnehuid zal er intensief behandeld worden. De behandelingen zullen dan om de twee tot vier weken plaatsvinden. Als de acne onder controle blijft, adviseren wij om voor onderhoudsbehandelingen terug te komen. Wij houden jouw huid dan in de gaten en zorgen ervoor dat het resultaat behouden blijft.

Resultaat acnebehandelingen

Het resultaat van de behandeling van acne is een schone, gladde en rustige huid met minder/geen ontstekingen. Of dit beoogde resultaat wordt bereikt en hoe snel dit resultaat behaald wordt, is afhankelijk van veel factoren. Een belangrijke factor is de gezichtsverzorging die iemand thuis toepast; het is van belang om de huid ook thuis goed te reinigen en te verzorgen om een optimaal behandelresultaat te krijgen. Daarnaast hebben voeding en een gezonde leefstijl ook effect op de huid. Tijdens de eerste afspraak wordt er ook aandacht besteedt aan voeding en krijg je voedingsadviezen mee naar huis.

Vergoeding

Voor de behandeling van acne in het gelaat kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van jouw zorgverzekeraar. Deze vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of je recht op vergoeding hebt en raadpleeg de polisvoorwaarden. Soms heb je een verwijzing van jouw huisarts of specialist nodig om de behandelingen vergoed te krijgen.

Tarieven

Acnebehandeling gelaat 1e afspraak €100 per behandeling
Acnebehandeling gelaat - ZO Skin Health €60 per behandeling
Acnebehandeling gelaat - ZO Skin Health €80 per behandeling
Acnebehandeling schouders/rug - ZO Skin Health €70 per behandeling
Acnebehandeling schouders/rug - ZO Skin Health €90 per behandeling

Nieuwsbrief

Wil je tips & tricks ontvangen voor jouw Perfect Skin, op de hoogte zijn van onze acties en meer info over de kliniek? Don’t miss out en meld je aan voor de Clinic of Skin nieuwsbrief.

Je gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden.

Volg ons op Instagram